BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoRUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A.A.; BOGO, A.(Orgs.) A cultura da pereira. Florianópolis: Dioesc, 2012. 247p., ilust. (Série Fruticultura)
Biblioteca(s): Epagri-São Joaquim; Epagri-Videira.
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2.Imagem marcado/desmarcadoKRETZSCHMAR, A. A.; MARODIN, G. A. B.; DUARTE, V. Ocorrência e intensidade de marssonina mali em macieira cv. eva nas condições da depressão central do Rio Grande do Sul. Revista de Ciências Agroveterinárias, Lages, SC, v. 4, n. 2, p. 145-147, jul./dez. 2005.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoKRETZSCHMAR, A. A.; ROSSETTO, E. A.; MARTINS, O. M. Resistencia de algumas cultivares de pessegueiro a Xanthomonas campastri pv. pruni inoculadas por infiltracao em folhas destacadas. Revista Brasileira de Fruticultura, cruz das Almas, v.20, n.2, p. 213-219, 1998.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoUBER, S. C.; PETRI, J. L.; KRETZSCHMAR, A. A.; FENILI, C. L. Alternativas a indução de brotação em macieiras 'Fuji Suprema' no municipios de Caçador, Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo, SC. Resumos... Caçador, SC: Epagri, 2017. p. 68
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoUBER, S. C.; PETRI, J. L.; KRETZSCHMAR, A. A.; FENILI, C. L. Alternativas ao uso da cianamida hidrogenada na indução da brotação em macieiras. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 12., 2016, São Joaquim. Anais... Florianópolis: Epagri, 2016. p. 175
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoRUFATO, L.; MUNIZ, J.; KRETZSCHMAR, A. A.; RUFATO, A. de R.; GATIBONI, L. C. Aspectos técnicos da cultura da fisalis. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 33, n. 268, p. 69-83, maio/jun. 2012.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, T. A. de; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.; MENDES, M.; BRIGHENTI, A. F.; FORMOLO, R. Desenvolvimento de plantas de duas cultivares de framboeseira obtidas por estaca de raiz. Revista de Ciências Agroveterinárias. Lages, SC, v. 11, n. 2, p. 158-161, mai./ago. 2012.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoFAGUNDES, E.; PETRI, J. L.; KRETZSCHMAR, A. A.; SCHVEITZER, B.; MARTIN, M. S.; UBER, S. C. COMPOSIÇÃO MINERAL DE UVAS 'CABERNET SAUVIGNON' PRODUZIDAS EM ÁGUA DOCE/SC. Revista Congrega, p. 861-871, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoGABARDO, G. C.; PETRI, J. L.; SEZERINO, A. A.; KRETZSCHMAR, A. A. Baixas concentrações de prohexadione de cálcio no controle do crescimento da macieira. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 12., 2016, São Joaquim. Anais... Florianópolis: Epagri, 2016. p. 154
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10.Imagem marcado/desmarcadoRUFATO, L.; MUNIZ, J.; KRETZSCHMAR, A. A.; RUFATO, A. de R.; GATIBONI, L. C. Características gerais da cultura da Physalis peruviana L. Lages, SC: Udesc, 2012. 22p. (Udesc. Boletim Técnico,1)
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11.Imagem marcado/desmarcadoKRETZSCHMAR, A. A.; OSTER, A. H. MARTINS, C. R.; NAVA, G. A. Efeito do ácido naftaleno acético (ANA) e benzilaminopurina (BAP) no aumento do ângulo de inserção dos ramos em macieira. Revista Brasileira Fruticultura, Jaboticabal, SP, v. 26, n. 2, p. 343-344, ago. 2004.
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12.Imagem marcado/desmarcadoBETTONI, J. C.; COSTA, M. D.; GARDIN, J. P. P.; KRETZSCHMAR, A. A.; PATHIRANA, R. Cryotherapy: a new technique to obtain grapevine plants free of viruses. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 38, n. 2, p. 1-13, 2016.
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13.Imagem marcado/desmarcadoRUFATO, L.; RUFATO, A. de R.; KRETZSCHMAR, A. A.; PICOLOTTO, L.; FACHINELLO, J. C. Coberturas vegetais no desenvolvimento vegetativo de plantas de pessegueiro. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 29, n. 1, p. 107-109, abr. 2007.
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14.Imagem marcado/desmarcadoFAGUNDES, E.; PETRI, J. L.; COUTO, M.; KRETZSCHMAR, A. A.; FENILI, C. L. Efeito do raleio de cachos florais na frutificação e produção da macieira cv. Gala. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 12., 2016, São Joaquim. Anais... Florianópolis: Epagri, 2016. p. 153
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15.Imagem marcado/desmarcadoFAGUNDES, E.; KRETZSCHMAR, A. A.; PETRI, J. L.; SEZERINO, A. A.; SANTOS, J. P. Efeito do raleio de flores na frutificação e produção da macieira cv. Monalisa. In: ENCONTRO NACIONAL DE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, XV., 2017, Fraiburgo. Resumos... Caçador: Epagri, 2017. p. 126
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16.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L.C.da; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.; MARCON FILHO, J.L. Raleio de cachos em vinhedos de altitude e qualidade do vinho da cultivar Syrah. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.44, n.2, p.148-154, fev. 2009.
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17.Imagem marcado/desmarcadoMACEDO, T. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, L. C.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. Manejo do dossel vegetativo e qualidade físico-química dos cachos de 'Sangiovese' e 'Tempranillo' em região microclimática de altitude. Revista de Ciências Agroveterinárias, Lages, SC, v. 14, n. 2, p. 146-152, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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18.Imagem marcado/desmarcadoCANOSSA, A. T.; REINEHR, J.; BRIGHENTI, A. F.; WURZ, D. A.; RICHTER, A. F.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. ALTERNATIVE VARIETIES FOR ELABORATION OF SPARKLING WINES IN SOUTHERN BRAZIL. In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 41., 2018, Punta del Este. Abstracts... Punta del Este, Uruguai: OIV, 2018. p. 317-319.
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19.Imagem marcado/desmarcadoGABARDO, G. C.; MARTIN, M. S.; PETRI, J. L.; SCHVEITZER, B.; FENILI, C. L.; KRETZSCHMAR, A. A. Balanço nutricional de frutos de macieira ao longo do desenvolvimento. In: SIMPÓSIO DE FRUTICULTURA DA REGIÃO SUL, 1., 2017, Chapecó, SC. Resumos... Chapecó, SC: Epagri, 2017.
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20.Imagem marcado/desmarcadoMARTIN, M. S.; GABARDO, G. C.; PETRI, J. L.; SCHVEITZER, B.; FENILI, C. L.; KRETZSCHMAR, A. A. BALANÇO NUTRICIONAL DE FRUTOS DE MACIEIRA AO LONGO DO DESENVOLVIMENTO. REVISTA CONGREGA, Bagé, p. 836-847, 2017.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  24/10/2019
Data da última atualização:  24/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  BETTONI, J. C.; SOUZA, J. A.; VOLK, G. M.; COSTA, M. D.; SILVA, F. N.; KRETZSCHMAR, A. A.
Título:  Eradication of latent viruses from apple cultivar 'Monalisa' shoot tips using droplet-vitrification cryotherapy.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, New York, n. 250, p. 12-18, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In apple, virally transmitted diseases cause economic losses as a result of their direct effect on production and yield and by causing an increased susceptibility to other phytopathogenic agents. This study evaluated the effectiveness of a droplet-vitrification cryopreservation technique in eradicating latent viruses: Apple chlorotic leaf spot virus (ACLSV), Apple stem grooving virus (ASGV) and Apple stem pitting virus (ASPV) from in vitro axillary shoot tips excised from ?SC417 Monalisa? apple cultivar shoot tips. In vitro stock cultures, four weeks after subculture, infected with ASGV, ASPV and ACLSV were used as source material. Axillary shoot tips were excised from stock cultures, precultured in MS + 2 M glycerol + 0.8 M sucrose, and then exposed to plant vitrification solution 2 (PVS2) for between 0 and 80 min (six treatments) at 0 °C or room temperature prior to liquid nitrogen (LN) exposure. Shoot tips were then warmed and recovered on growth medium. The survival and regrowth of cryopreserved (+LN) and non-cryopreserved (-LN) 'Monalisa' shoot tips were evaluated and the efficiency of virus eradication was determined using RT-PCR after recovered plants were grown in a greenhouse for 6 months. With this protocol, the highest degree of regrowth (45%) were obtained after 20 to 40 min PVS2 exposure at room temperature. After 6 months of growth in a greenhouse, all of the plants regenerated after cryopreservation were free of ASPV, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Apple chlorotic leaf spot virus; Apple stem pitting virus; Cryopreservation; High-health plants; Malu; s Apple stem grooving virus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede104001 - 1UPCAP - DD
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