BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoMALOHLAVA, I. T. C.; TOMAZETTI, T. C.; ROSSAROLLA, M. D.; VOLTOLINI, A.; BÓ, M. A. D. Identificação de vírus utilizando técnica RT-qPCR em arranjo multiplex de amostras de videira em Santa Catarina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro. Anais... Juazeiro: SBF, 2019. p. 50-53.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; FELIPPETO, J.; HAAS, I. C. S.; TOMAZETTI, T. C.; WELTER, L. J.; SILVA, A. L. Análises fenólicas dos vinhos das variedades 'Merlot' e 'Cabernet Sauvignon' nas regiões de altitude de Santa Catarina. Revista Congrega Urcamp, Bagé, p. 535-544, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, A.; ROSSAROLLA, M. D.; TOMAZETTI, T. C.; LIBERATO, V. C.; BRIGHENTI, A. F.; WELTER, L. J.; SILVA, A. L. Modelos para a estimativa de área foliar para a videira 'Helios' cultivada em São Joaquim-SC. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo. Resumos... Caçador: Epagri, 2017. p. 82
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, F. R.; TOMAZETTI, T. C.; PASA, M. S.; MARTIN, M. S.; RUFATO, L.; BRIGHENTI, A. F. MODELOS MATEMÁTICOS PARA A ESTIMATIVA DOS ÍNDICES DE MATURAÇÃO DA MAÇÃ ATRAVÉS DE MÉTODO NÃO DESTRUTIVO. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 14., 2020, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2020. p. 80
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, F. R.; BRIGHENTI, A. F.; COUTINHO, M. D. C.; VOLTOLINI, J. A.; MALOHLAVA, I. T. C.; TOMAZETTI, T. C.; LONE, A. B. Efeito de extrato de algas no enraizamento de estaca de pitaia. Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v. 34, n. 2, p. 34-36, 2021.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoROSSAROLLA, M. D.; TOMAZETTI, T. C.; VIEIRA, L. N.; GUERRA, M. P.; KLABUNDE, G. H. F.; SCHERER, R. F.; PESCADOR, R.; NODARI, R. O. Identification and characterization of SSR markers of Guadua chacoensis (Rojas) Londoño & P.M. Peterson and transferability to other bamboo species. 3 Biotech, Suíça, v. 10, p. 1-9, 2020.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M.; TOMAZETTI, T.; ROSSAROLLA, M.; COSTA, A.; BRUNA, E. D.; MALINOVSKI, L.; NODARI, R. O.; SILVA, A. L.; GUERRA, M. P. Phenology and thermal requirements of disease-resistant genotypes (PIWI) grown in the Goethe Grape Valley region of Brazil. Acta Horticulturae, Leuven , Belgium, n. 1248, p. 141-148, 2019.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  14/10/2019
Data da última atualização:  14/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  STEFANINI, M.; TOMAZETTI, T.; ROSSAROLLA, M.; COSTA, A.; BRUNA, E. D.; MALINOVSKI, L.; NODARI, R. O.; SILVA, A. L.; GUERRA, M. P.
Título:  Phenology and thermal requirements of disease-resistant genotypes (PIWI) grown in the Goethe Grape Valley region of Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven , Belgium, n. 1248, p. 141-148, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Goethe Grape Valley (GGV) is a traditional southern Brazilian region for grape and wine production, mainly planted with hybrid vines. High temperatures and rainfall conditions hamper the cultivation of Vitis vinifera cultivars susceptible to disease, especially Plasmopara viticola. New PIWI (from the German word ?Pilzwiderstandsfähige?) genotypes of V. vinifera with resistance to P. viticola are under evaluation in this region. The aim of this work was to characterize the phenology and thermal requirements of PIWI genotypes grown in the GGV. The experiment was carried out in an experimental vineyard (28°32?S 49°19?W, altitude 60 m a.s.l.), established in 2016, and evaluations were done for the 2018 vintage. The evaluated PIWI cultivars were ?Aromera?, ?Baron?, ?Calardis blanc? and ?Felicia?. Minimum and maximum air temperatures were recorded daily, using 10°C as the low temperature threshold, 25°C as the optimum temperature for development, and 35°C as the upper temperature threshold of development. The evaluated phenological stages were budbreak to flowering, flowering to veraison and veraison to maturity. The total thermal requirement mean was 1360°C day; ?Felicia? showed the lowest thermal requirement (1260°C day), which contrasted with ?Aromera?, which presented the highest thermal requirement (1454°C day). ?Baron? and ?Calardis blanc? needed 1337 and 1391°C day, respectively, to reach maturity. From budbreak to flowering, the average thermal requirement was 229°C da... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  adaptation; downy mildew; PIWI cultivars; Plasmopara viticola; Vitis vinifera L.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede103926 - 1UPCAP - DD
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