BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoHARO, M. M.; BAIXO, B. T.; NICOLAO, J. O.; TRABAQUINI, K. Atratividade de diferentes cores de material para ensacamento de cachos ao tripes-da-erupção-do-fruto. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA, 8., 2019, Florianópolis, SC. Anais... Joinville, SC: Univille, 2019.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; TRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D. Application of geoprocessing to delimit potencial areas for organic honey production in the Santa Catarina State, Brazil. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 46., 2019, Montréal, Canadá. Abstracts... Montréal, Canadá: APIMONDIA, 2019.
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3.Imagem marcado/desmarcadoRICCE, W. S.; DORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; LEITE, G. B.; MASSIGNAM, A. M. Delimitação Geográfica da àrea de Produção da Maçã Fuji da Região de São Joaquim. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA, 8., 2019, Florianópolis. Anais... Florianópolis: Epagri, 2019. p. 96-100.
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4.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, E.; TRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; RICCE, W. S.; ZAMBONIM, F. M.; SILVA, E. B. DELIMITAÇÃO GEOGRÁFICA DA IG DO MEL DE MELATO DA BRACATINGA DO PLANALTO SUL BRASILEIRO. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA, 8., 2019, Florianópolis. Anais... Florianópolis: Epagri, 2019. p. 107-110.
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5.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; BLAINSKI, É. COMPOSIÇÃO QUÍMICA DAS ROCHAS DA REGIÃO VINHOS DE ALTITUDE CATARINENSE. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE CIENCIA DEL SUELO, 22., 2019, MONTEVIDEO, URUGUAI. Resumos... MONTEVIDEO: Sociedade Latinoamericana de Ciência do Solo, 2019. p. 782
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6.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; ZAMBONIM, F. M.; TRABAQUINI, K. BANANA DA REGIÃO DE CORUPÁ. In: MOSTRA DE PRODUTOS TRADICIONAIS, 7., 2019, FLORIANÓPOLIS, SC. Resumos... FLORIANÓPOLIS, SC: Epagri, 2019. p. 53
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7.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; RICCE, W. S.; VIANNA, L. F. N.; DORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F. O CAMPO NATIVO E SUA RELAÇÃO COM A PRODUÇÃO DO QUEIJO ARTESANAL SERRANO EM SANTA CATARINA. Desenvolvimento Regional em debate, Canoinhas, SC, v. 9, p. 4-23, 2019.
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8.Imagem marcado/desmarcadoFERRARI, L.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; DORTZBACH, D. ANÁLISE AMBIENTAL DE UMA PROPRIEDADE VITIVINICOLA DA REGIÃO VINHOS DE ALTITUDE CATARINENSE. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFRICA , 8., 2019, Florianópolis. Anais... Florianópolis: Epagri, 2019. p. 101-106.
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9.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; DORTZBACH, D.; VIEIRA, E.; ZAMBONIM, F. M. ANÁLISE DO USO DA TERRA DA INDICAÇÃO GEOGRÁFICA DE MEL DE MELATO DA BRACATINGA. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA , 8., 2019, FLORIANÓPOLIS. Anais... FLORIANÓPOLIS: Epagri, 2019. p. 121-124.
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10.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K. INDICAÇÕES GEOGRÁFICAS CATARINENSES: DELIMITAÇÃO DA ÁREA. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA, 8., 2019, FLORIANÓPOLIS, SC. Anais... FLORIANÓPOLIS, SC: Epagri, 2019. p. 176-179.
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11.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K. INDICAÇÕES GEOGRÁFICAS CATARINENSES: NOTORIEDADE. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÕES GEOGRÁFICAS, 8., 2019, FLORIANÓPOLIS, SC. Anais... FLORIANÓPOLIS, SC: Epagri, 2019. p. 84-88.
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12.Imagem marcado/desmarcadoCARLS, S.; DORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; SILVA, M. L. Indicações Geográficas e Produtos Tradicionais: Anais do VIII Workshop Catarinense de Indicação Geográfica. FLORIANÓPOLIS, SC: Epagri, 2019. 376 p.
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13.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; KÖENE, T. T.; VIEIRA, V. F. Indicações Geográficas e Produtos Tradicionais: VII Mostra de Produtos Tradicionais. Florianópolis, SC: Epagri, 2019. 86 p.
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14.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; DORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; RICCE, W. S.; VIEIRA, V. F. IMAGENS ORBITAIS PARA O MONITORAMENTO DO ARROZ IRRIGADO EM SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, Balneário Camboriú. Anais... Itajaí: Sosbai, 2019. p. 1-4.
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15.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; RICCE, W. S.; VIEIRA, V. F.; DORTZBACH, D.; ZAMBONIM, F. M. IMAGENS DE SATÉLITE PARA IDENTIFICAÇÃO DA SOCA DE ARROZ EM LAVOURAS DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, Balneário Camboriú. Anais... Itajaí: Sosbai, 2019. p. 1-4.
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16.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; BLAINSKI, É. Impacto da viticultura nos teores de carbono no solo em regiões vitícolas de altitude de Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 16., 2019, FRAIBURGO, SC. Resumos... CAÇADOR, SC: Epagri, 2019. p. 157
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17.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, E.; BLAINSKI, É.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F. The importance of cooperativism for geographical indication - bracatinga honeydew honey. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS , 46., 2019, Montreal, Canadá. Abstracts... Monetral, Canadá: Canadian Honey Council, 2019. p. 145
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18.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K. A IMPORTÂNCIA DA EXTENSÃO RURAL NAS INDICAÇÕES GEOGRÁFICAS CATARINENSES. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA, 8., 2019, FLORIANÓPOLIS, SC. Anais... FLORIANÓPOLIS, SC: Epagri, 2019. p. 229-233.
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19.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; BLAINSKI, É. IMPORTÂNCIA DO MAPEAMENTO PARA A CULTURA DO ARROZ IRRIGADO. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, BALNEÁRIO CAMBORIÚ. Anais... Itajaí: Sosbai, 2019.
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20.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; DORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F. FRACIONAMENTO FÍSICO DA MATÉRIA ORGÂNICA DO SOLO NA REGIÃO VINHOS DE ALTITUDE CATARINENSE. In: CONGRESO LATINOAMERICABNO DE CIENCIA DEL SUELO, 22., 2019, MONTEVIDEO, URUGUAI. Resumos... MONTEVIDEO, URUGUAI: Sociedade Latinoamericana de Ciência do Solo, 2019. p. 31
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  30/09/2019
Data da última atualização:  30/09/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DORTZBACH, D.; VIEIRA, E.; BLAINSKI, É.; VIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K.; ZAMBONIM, F. M.
Título:  Geographic Indication of bracatinga honeydew honey: a tool to promote product competitiveness.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS , 46., 2019, Montreal, Canadá. Abstracts... Montreal, Canadá: Canadian Honey Council, 2019. p. 144
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Honey of bracatinga honeydew (Mimosa scabrella Bentham) is obtained from mealybugs (Tachardiella sp) that feed on the sap of the plant and excrete the excess of honeydew droplets that are collected by the bees. This honey has specific characteristics that differentiate it from the others, due to the strong characteristic flavor and odor, darker color when compared to floral honeys, higher electrical conductivity, lower monosaccharide content (glucose and fructose), a possible reason why it usually does not crystallize. Considering the specific characteristics of the honeydew honey produced in South of Brazil, along with tradition, culture and economic importance, the proposal of producers with the support of Epagri and Sebrae for the implementation of a geographical indication (GI) is presented, which is one of the valorization tools of products with territorial specificity and that can also contribute to the development of the affected territories, mainly in the social, cultural and environmental dimensions. The implementation of the GI would signal to the consumer that it is a genuine product, whose specificity is due to its origin, conferring a market differential. This is a necessity, since with globalization, consumers around the world are increasingly interested in foods with guaranteed local and regional identities, and these certifications are appropriate to ensure higher quality, safety and to address specific market niches. In this sense, the addition of the differ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  GI; IG; Mimosa scabrella; typicality.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede103913 - 1UPCPL - DD
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