BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoVIANNA, L. F. N.; VIEIRA, V. F.; PANDOLFO, C.; DORTZBACH, D.; RICCE, W. S.; MASSIGNAM, A. M. Principais variedades de uvas viníferas na região de altitude de Santa Catarina: evolução da área plantada entre 1998 e 2018. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO - ENFRUTE, 16., 2019, Fraiburgo. Resumos... Caçador: Epagri, 2019. p. 10
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2.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; TRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D. Application of geoprocessing to delimit potencial areas for organic honey production in the Santa Catarina State, Brazil. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 46., 2019, Montréal, Canadá. Abstracts... Montréal, Canadá: APIMONDIA, 2019.
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3.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, E.; BLAINSKI, É.; VIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K.; ZAMBONIM, F. M. Geographic Indication of bracatinga honeydew honey: a tool to promote product competitiveness. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS , 46., 2019, Montreal, Canadá. Abstracts... Montreal, Canadá: Canadian Honey Council, 2019. p. 144
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4.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; BLAINSKI, É. Impacto da viticultura nos teores de carbono no solo em regiões vitícolas de altitude de Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 16., 2019, FRAIBURGO, SC. Resumos... CAÇADOR, SC: Epagri, 2019. p. 157
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5.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, E.; BLAINSKI, É.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F. The importance of cooperativism for geographical indication - bracatinga honeydew honey. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS , 46., 2019, Montreal, Canadá. Abstracts... Monetral, Canadá: Canadian Honey Council, 2019. p. 145
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6.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; BLAINSKI, É. IMPORTÂNCIA DO MAPEAMENTO PARA A CULTURA DO ARROZ IRRIGADO. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, BALNEÁRIO CAMBORIÚ. Anais... Itajaí: Sosbai, 2019.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; DORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; RICCE, W. S.; VIEIRA, V. F. IMAGENS ORBITAIS PARA O MONITORAMENTO DO ARROZ IRRIGADO EM SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, Balneário Camboriú. Anais... Itajaí: Sosbai, 2019. p. 1-4.
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8.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; RICCE, W. S.; VIEIRA, V. F.; DORTZBACH, D.; ZAMBONIM, F. M. IMAGENS DE SATÉLITE PARA IDENTIFICAÇÃO DA SOCA DE ARROZ EM LAVOURAS DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, Balneário Camboriú. Anais... Itajaí: Sosbai, 2019. p. 1-4.
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9.Imagem marcado/desmarcadoVIANNA, L. F. N.; MASSIGNAM, A. M.; PANDOLFO, C.; DORTZBACH, D. Evaluating environmental factors, geographic scale and methods for viticultural zoning in the high-altitude region of Santa Catarina, Brazil. Remote Sensing Applications: Society and Environment, London, UK, v. 13, p. 158-170, 2019.
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10.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; BLAINSKI, É. INTEMPERISMO EM CAMBISSOLOS NO SUL DO BRASIL. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 37., 2019, Cuiabá, MT. Resumos... VIÇOSA, MG: SBCS, 2019.
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11.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; LUNARDI, N. F.; VIEIRA, V. F.; DORTZBACH, D. Mapeamento da cultura da maçã no município de São Joaquim-SC utilizando técnicas de sensoriamento remoto. In: SIMPÓSIO DE FRUTICULTURA DA REGIÃO SUL, 2., 2019, Chapecó. Resumos... Chapecó: UFFS, 2019.
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12.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D. Mapeamento do uso da terra e da paisagem dos vinhedos na Serra Catarinense por meio de imagens de satélite. In: SIMPÓSIO DE FRUTICULTURA DA REGIÃO SUL, 2., 2019, Chapecó. Resumos... Chapecó: UFFS, 2019.
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13.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; LIMA, F. A. S.; VIEIRA, E. METODOLOGIA DE MAPEAMENTO DO ARROZ IRRIGADO EM SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 11., 2019, Balneário Camboriú. Anais... Itajai: Sosbai, 2019. p. 1-4.
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14.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; BLAINSKI, É.; VIEIRA, V. F.; ZAMBONIM, F. M.; DORTZBACH, D. SENSORIAMENTO REMOTO APLICADO AO MAPEAMENTO DA CULTURA DA MAÇÃ EM SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, JUAZEIRO, BA. ANAIS... Campos dos Goytacazes, RJ: SBF, 2019.
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15.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, E. A.; LOSS, A.; FLORISBAL, L. M.; BESSER, M. L.; DORTZBACH, D. THE TERROIR OF THE VITICULTURAL REGION OF SÃO JOAQUIM, SANTA CATARINA STATE, BRAZIL: THE FINE WINES OF ALTITUDE. In: SIMPÓSIO SUL-BRASILEIRO DE GEOLOGIA, 11., 2019, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Porto Alegre: Sociedade Brasileira de Geologia, 2019. p. 304
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16.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; DORTZBACH, D.; TRABAQUINI, K.; MISZINSKI, J. Uso de ferramentas digitais para auxílio na tomada de decisão em frutíferas temperadas. In: SIMPÓSIO DE FRUTICULTURA DA REGIÃO SUL, 2., 2019, Chapecó. Resumos... Chapecó: UFFS, 2019.
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17.Imagem marcado/desmarcadoBLAINSKI, É.; DORTZBACH, D.; PINTO, E. S. P. Use of digital technologies to strengthening of beekeeping in Santa Catarina state, Brazil. In: INTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS, 46., 2019, Montréal, Canadá. Abstracts... Montréal, Canadá: APIMONDIA, 2019.
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18.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; DORTZBACH, D.; RICCE, W. S. VARIABILIDADE SAZONAL DA COBERTURA DE NUVENS NO ESTADO DE SANTA CATARINA. In: ENCONTRO DE METEOROLOGIA DO ESTADO DE SANTA CATARINA, 2., 2019, FLORIANÓPOLIS. ANAIS... FLORIANOPOLIS: ACMET, 2019. p. 1-5.
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19.Imagem marcado/desmarcadoTRABAQUINI, K.; VIEIRA, V. F.; DORTZBACH, D. Vinhedos Catarinenses: onde estão localizados? In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 16., 2019, FRAIBURGO. Resumos... CAÇADOR: Epagri, 2019. p. 135
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20.Imagem marcado/desmarcadoDORTZBACH, D.; VIEIRA, V. F.; TRABAQUINI, K.; VIEIRA, E.; NEPPEL, G.; KROTH, L. T. O PRODUTO DA IG DA ERVA-MATE DO PLANALTO NORTE CATARINENSE. In: WORKSHOP CATARINENSE DE INDICAÇÃO GEOGRÁFICA, 7., 2018, Corupá. Anais... Joinville: Univille, 2018.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  26/06/2019
Data da última atualização:  26/06/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, E. A.; LOSS, A.; FLORISBAL, L. M.; BESSER, M. L.; DORTZBACH, D.
Título:  THE TERROIR OF THE VITICULTURAL REGION OF SÃO JOAQUIM, SANTA CATARINA STATE, BRAZIL: THE FINE WINES OF ALTITUDE.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO SUL-BRASILEIRO DE GEOLOGIA, 11., 2019, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Porto Alegre: Sociedade Brasileira de Geologia, 2019. p. 304
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  São Joaquim is the municipality with the largest number of properties dedicated to viticulture in the State of Santa Catarina and the numbers of vineyards have significantly increased in the last few years (from 181 vineyards in 2009 to 268 in 2013). These vineyards occupy a total area of 168.13 ha and produce a total of 1,100,000 liters of wine per year (estimated). The municipality, located in the Planalto Catarinense viticultural region, is the coldest wine-growing region of Brazil and contains the highest-altitude vineyards in the country. The Vinícola Hiragami (1427 m) has the 8th highest vineyard in the world and is the best example of highaltitude viticulture in Brazil. The viticulture in São Joaquim was established in the last 20 years or less, so this is a young and developing viticultural region. Currently, the region produces more than 27 grape varieties planted mostly on the Paulsen 1103 rootstock. The most common cultivated varieties are Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Sangiovese, Touriga Nacional, Montepulciano and Cabernet Franc. Information on the terroir of São Joaquim is needed in order to identify potential sites and to help improve the viticulture in the region. This work aims to characterize the terroir of São Joaquim, where wines are produced from Vitis vinifera grapes cultivated above 900 m of altitude, through a description and analysis of meteorological, physiographic, pedological, geological and viticultural fact... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  geologia; solos; vinhedos.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede103538 - 1UPCPL - DD
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