BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. POTENCIALIDADE QUALITATIVA E PRODUTIVA DE VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS NO ESTADO DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: UFMT, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: Grape growing behavior of varieties Merlot and Cabernet Sauvignon. In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37., 2014, Mendoza, Argentina. Abstracts... Mendoza: OIV, 2014. p. 462 (Resumos de Poster)
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: grapes growing behavior of the varieties Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; VIEIRA, H. J.; CAMPOS, C. G. C.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Climate and Phenology: Behavior of Autochthonous Italian Grapevine Varieties in the Uplands of Southern Brazil. Journal of Agricultural Science, Cananda, v. 8, n. 5, p. 26-33, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; MALINOVSKI, L. I.; TOALDO, I. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Bioactive profiling of polyphenolics and oenological properties of red wines from Italian grapes (Vitis vinifera L.) cultivated in a selected subtropical region. International Journal of Food Properties, Londres, p. 1-25, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Compostos fenólicos de vinhos elaborados com novas variedades de uvas cultivadas na região de São Joaquim, sul do Brasil Phenolic compounds of wines produced with new varieties of grapes grown in São Joaquim region, southern Brazil. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA. , 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 486
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; STEFANINI, M.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. COMPARAÇÃO ENTRE AS REGIÕES VITÍCOLAS DE SÃO JOAQUIM SC, BRASIL E SAN MICHELE ALL ADIGE TN, ITÁLIA. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 37, n. 2, p. 281-288, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; SILVA, A. L.; LUIZ, M. T. B. Particularities of Syrah wines from different growing regions of Southern Brazil: grapevine phenology and bioactive compounds. Journal Of Food Science and Technology, Holanda, v. 54, n. 6, p. 1414-1424, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; MOLINA, A.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. QUANTIFICATION OF STILBENES IN RED WINES OF SANTA CATARINA. In: 39TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: OIV, 2016. p. 454
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10.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; BRIGHENTI, A. F.; VANDERLINDE, G.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; SILVA, A. L. Productive and qualitative characterization of 'Merlot' grapes (Vitis vinifera L.) in Campo Belo do Sul, Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n.1157 , p. 337-342, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Fenologia e maturação da variedade Sangiovese cultivada em São Joaquim, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO - SENAFRUT, 10., 2012, São Joaquim, SC. Anais (Resumos de palestras e de Pôsteres)... Florianópolis, SC: Epagri, 2012. p. 122.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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12.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; MALOHLAVA, I.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; MUNHOZ, B.; BRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L. Ecophysiology of Cabernet Sauvignon and Merlot grown at different altitudes in Santa Catarina State, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF GRAPEVINE PHISIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 10., 2016, Verona - Itália. Abstracts... Verona: Università di Verona, 2016. p. 176-177.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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13.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; ALLEBRANDT, R.; FELDBERG, N. P.; SILVA, A. L. Ecophysiology of three Italian cultivars subjected to two pruning methods in Santa Catarina, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 381-388, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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14.Imagem marcado/desmarcadoVANDERLINDE, G.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; CIPRIANI, R.; SIMON, S.; SANDER, G. F.; ALLEBRANDT, R.; SILVA, A. L. Influence of the timing of shoot topping on yield and grape quality in 'Cabernet Sauvignon' and 'Merlot' cultivars. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 407-412, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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15.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, J. N.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Caracterização dos teores de antocianinas de variedades de uvas viníferas autóctones italianas em São Joaquim-SC. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo, SC. Anais... Caçador, SC: Epagri, 2013. p. 19
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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16.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V.M.; SILVA, A.L. da; MALINOVSKI, L.I.: ROSIER, J.P.; FALCAO, L.D.; BORDIGNON-LUIZ, M.T. Characterization and multivariate classification of grapes and wines of two Cabernet Sauvignon clones Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.46, n.5, p.474-481, 2011.
Biblioteca(s): Epagri-Videira.
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17.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; PANCERI, C. P.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SANCHEZ, F. M.; SILVA, A. L. PHENOLIC CHARACTERIZATION AND ANTIOXIDANTS EVALUATION OF CABERNET SAUVIGNON AND MERLOT WINES IN DIFFERENT AREAS OF HIGH ALTITUDE IN SOUTHERN BRAZIL In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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18.Imagem marcado/desmarcadoVANDERLINDE, G.; BRIGHENTI, A. F.; SIMON, S.; MALINOVSKI, L. I.; PESCADOR, R.; SILVA, A. L.; SANDER, G. F. Use of plastic cover in' Sauvignon Blanc' cultivar as protection against rain damage in high altitude areas of southern Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 399-406, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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19.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; BEM, B. P.; FELDBERG, N. P.; SILVA, A. L. Using delayed winter pruning to prevent spring frost damage in 'Chardonnay' cultivar. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 389-392, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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20.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; BEM, B. P.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; SILVA, A. L. Viticultral performance of four Italian varieties in high altitude regions of southern Brazil. In: CONGRÈS INTERNATIONAL SUR LA VITICULTURE DE MONTAGNE E DE FORTE PENTE, 4., 2012, Lyon, França. Proceedings... Lyon - França: Cervim, 2012. p. 61-66.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  23/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  SARTOR, S.; CALIARI, V.; MALINOVSKI, L. I.; TOALDO, I. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.
Título:  Bioactive profiling of polyphenolics and oenological properties of red wines from Italian grapes (Vitis vinifera L.) cultivated in a selected subtropical region.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Properties, Londres, p. 1-25, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The polyphenolic and oenological properties were evaluated in red wines from Italian varieties Ancellotta, Rebo, Nebbiolo, Barbera and Teroldego cultivated in a selected subtropical region. Ancellotta wines showed the highest concentrations of phenolics, particularly flavanols, flavonols and anthocyanins 3-O-glycosides. Grape variety rather than vintage had stronger influence on polyphenols. Wines from vintage 2012 showed the highest antioxidant activity and highest concentrations of polyphenols, mainly Ancellotta and Teroldego wines. The wines showed similar phenolic profile regarding the presence of phenolics, whereas their concentrations varied greatly among varieties and vintages. The results demonstrated good adaptability of these varieties and their potential to produce quality wines.
Palavras-Chave:  Bioactive; Italian grapes; Polyphenols; Red wine; Subtropical viticulture.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede101925 - 1UPCAP - DD
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