BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. POLIFENÓIS E CAPACIDADE ANTIOXIDANTE DE VINHOS TINTOS ELABORADOS COM VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS (Vitis vinifera L.) CULTIVADAS EM REGIÃO DE CLIMA TEMPERADO. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim, SC. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 224 2
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. NON-TRADITIONAL GRAPE VARIETY FOR ELABORATION OF SPARKLING WINES: PHENOLIC EVOLUTION DURING AGING ON LEES. In: GIESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendoza, Argentina. Annals. França: GIESCO, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; MALINOVSKI, L. I.; TOALDO, I. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Bioactive profiling of polyphenolics and oenological properties of red wines from Italian grapes (Vitis vinifera L.) cultivated in a selected subtropical region. International Journal of Food Properties, Londres, p. 1-25, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; SARTOR, S.; BURIN, V. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. EFEITO DO TEMPO DE ENVELHECIMENTO BIOLÓGICO NA COMPOSIÇÃO NITROGENADA DE VINHO ESPUMANTE BRASILEIRO. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro. Anais... Campos dos Goytacazes, RJ: SBF, 2019.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; BURIN, V. M.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. EVOLUÇÃO DA COMPOSIÇÃO FENÓLICA E ESCURECIMENTO DE VINHOS ESPUMANTES ELABORADOS COM VARIEDADES NÃO-TRADICIONAIS DURANTE O ENVELHECIMENTO BIOLÓGICO. In: ENCONTRO NACIONAL, 21., E CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 7., 2019, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC, 2019. p. 1-7.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Compostos fenólicos de vinhos elaborados com novas variedades de uvas cultivadas na região de São Joaquim, sul do Brasil Phenolic compounds of wines produced with new varieties of grapes grown in São Joaquim region, southern Brazil. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA. , 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 486
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7.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; SILVA, A. L.; LUIZ, M. T. B. Particularities of Syrah wines from different growing regions of Southern Brazil: grapevine phenology and bioactive compounds. Journal Of Food Science and Technology, Holanda, v. 54, n. 6, p. 1414-1424, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; PASSOS, R. R.; PANCERI, C. P.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. VINHOS ESPUMANTES ELABORADOS PELO MÉTODO TRADICIONAL: INFLUÊNCIA DO TEMPO DE ENVELHECIMENTO SOBRE BORRA NA COMPOSIÇÃO FENÓLICA. In: ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 14., 2017, CURITIBA. Resumos... Curitiba: UFPr, 2017.
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9.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; PANCERI, C. P.; PASSOS, R. R.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. WINEMAKING AGENTS IN ROSÉ SPARKLING WINES: EVOLUTION OF PHENOLIC COMPOSITION AND STABILITY OF TANNINS. In: GIESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendoza. Anais... França: GIESCO, 2017.
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10.Imagem marcado/desmarcadoROTA, C. A.; SARTOR, S.; CALIARI, V.; SOUZA, A. L. K.; PANCERI, C. P.; BORDIGNON, M. T. Characterization of organic acids in grapes and wines of different species of the genus Vitis: Validation of analytical method. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 12., 2018, Campinas. Resumos... Campinas: SLACA, 2018.
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11.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; BURIN, V. M.; PANCERI, C. P.; PASSOS, R. R.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Rosé Sparkling Wines: Influence of Winemaking Practices on the Phytochemical Polyphenol During Aging on Lees and Commercial Storage. Journal of Food Science, Chicago - USA, v. 83, n. 11, p. 2790-2801, 2018.
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12.Imagem marcado/desmarcadoGHERARDI, D. F. M.; CABRAL, A. P.; KLEIN, A. H. da F.; MUEHE, D. C. E. H.; NOERNBERG, M. A.; TESSLER, M. G.; SARTOR, S. M. Mapeamento da sensibilidade ambiental ao óleo da bacia marítima de Santos. Brazilian Journal of Aquatic Science and Technology, Itajaí, v. 12, n. 2, p. 11-31, 2008.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  23/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  SARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; SILVA, A. L.; LUIZ, M. T. B.
Título:  Particularities of Syrah wines from different growing regions of Southern Brazil: grapevine phenology and bioactive compounds.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal Of Food Science and Technology, Holanda, v. 54, n. 6, p. 1414-1424, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to monitor the phenological parameters of grapevine (Vitis vinifera) of Syrah variety recently introduced in the region of Marari, A ¿ gua Doce, Campos Novos and Sa?o Joaquim, Santa Catarina State (SC), Brazil, and to characterize the phenolic composition and antioxidant activity of wines produced from this variety of the vintages 2010 and 2011. The adaptation of the grapevine to climate conditions of these grape growing regions of Southern Brazil for this variety has also been assessed. The climate variations occurring between the phenological cycles of grapevine of Syrah for each growing region influenced the phenological extension and heat accumulation of the grapevine. The wines showed significant levels of phenolic compounds and high antioxidant activity, while catechin, a potent antioxidant, was the main phenolic compound quantified in wines. Positive correlations between the phenolic compounds and antioxidant activity were observed. The principal component analysis confirmed the influence of the growing region and vintages on the phenolic composition of wines, indicating the importance of climate conditions. This study identified possible phenolic markers indicative of climatic influence.
Palavras-Chave:  Antioxidant activity; Bioactive compounds; Climate; Food quality; Vitis vinifera; Wine.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede101924 - 1UPCAP - DD
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