BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoSATO, A.; YAMADA, M. Berry Texture of Table, Wine, and Dual-purpose Grape Cultivars Quantified. Hortscience, Alexandria, v.38, n.4, 2003. CD-ROM.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, R. L.; RIBEIRO, T. L.; BACK, A. M.; BEM, B.; BRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E. DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE MARSELAN (Vitis vinifera L.) EM SÃO JOAQUIM, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 97 2
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoPANDOLFO, C.; MASSIGNAM, A. M.; SILVA, A. L.; HAMMES, L. A.; BRIGHENTI, E.; BONIN, V. Impacto das mudanças climáticas nas horas de frio, graus-dias e amplitude térmica do ar para a videira (Vitis vinifera L.) Var. Cabernet sauvignon, no Estado de Santa Catarina. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, RS, v. 16, n. 3, p. 267-274, 2008.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPANDOLFO, C.; MASSIGNAM, A. M.; SILVA, A. L.; MACHADO, L. N.; PINTO, E. S. P. Impactos das mudanças climáticas na Vitis vinifera L. no Estado de Santa Catarina. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE CLIMATOLOGIA, 5., 2013, Florianópolis, SC. Anais... Florianópolis, SC: SBMET, 2013.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; BURIN, V. M.; BRIGHENTI, E.; VIEIRA, H. J.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Phenology and ripening of Vitis vinifera L. grape varieties in São Joaquim, southern Brazil: a new South American wine growing region. Ciencia e investigación agraria, Santiago - Chile, v. 37, n. 2, p. 61-75, 2010.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; CALIARI, V.; FEDEBERG, N. P.; SILVA, A. L. Desempenho vitícola de variedades e clones italianos em Santa Catarina In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: ABE, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; MALAHLAVA, I.; DIAS, A. H.; SOUZA, A. L. K.; BRIGHENTI, A. F. Fenologia e maturação de diferentes seleções avançadas de videiras resistentes a doenças no Sul do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA. Anais... Campos dos Goytacazes, RJ: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2019.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoGIROLA, W. B.; ROTA, C. A.; BRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; MACHADO, B. D.; PANCERI, C. P. GUYOT BILATERAL X CORDÃO ESPORONADO: INFLUÊNCIA NO DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE BARBERA (Vitis vinifera L.) CULTIVADA EM SÃO JOAQUIM-SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 114
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoLORENZ, D.H.; EICHHORN, K.W.; BLEIHOLDER, H.; KLOSE, R.; MEIER, U.; WEBER, E. Phenological growth stages of the grapevine (Vitis vinifera L. ssp. vinifera) - codes and descriptions according to the extended BBCH scale. Australian Journal of Grape and Wine Research, v.1, n.2, p.100-110.
Biblioteca(s): Epagri-Videira.
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10.Imagem marcado/desmarcadoDALBÓ, M. A.; MODESTO, L. R.; STEINER, D. M.; WELTER, L. J.; NODARI, R. O. Resistência da videira à antracnose (Elsinoe ampelina). In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 16., 2019, Fraiburgo. Resumos... Caçador: Epagri, 2019. p. 68
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, G.L. de; LIMA, L.C.de O.; SILVA, J.D.; SIQUEIRA, H.H.; MORAIS, E.C. Concentrações de cloreto de cálcio e tempos de armazenamento nos teores de açúcares redutores de uvas cv red globe (Vitis vinifera L). Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v.32, n.3, p.894-899, maio/jun. 2008.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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12.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M.; TOMAZETTI, T.; ROSSAROLLA, M.; COSTA, A.; BRUNA, E. D.; MALINOVSKI, L.; NODARI, R. O.; SILVA, A. L.; GUERRA, M. P. Phenology and thermal requirements of disease-resistant genotypes (PIWI) grown in the Goethe Grape Valley region of Brazil. Acta Horticulturae, Leuven , Belgium, n. 1248, p. 141-148, 2019.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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13.Imagem marcado/desmarcadoARCARI, S. G.; CALIARI, V.; SOUZA, E. L.; SOUZA, A. L. K.; KUNZLER, E. M.; GODOY, H. T. Compostos fenólicos e fração volátil de vinhos tintos da variedade Primitivo produzidos em Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL DA ANALISTAS DE ALIMENTOS, 19., CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 5., 2015, Natal, RN. Anais... Natal, RN: ENAAL, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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14.Imagem marcado/desmarcadoCARRENO, E.; LOPEZ, M. A.; LABRA, M.; RIVERA, D.; SANCHA, J.; OCETE, R.; MARTINEZ DE TODA, F. Genetic relationship between some spanish vitis vinifera L. subsp. sativa cultivars and wild grapevine populations (Vitis vinifera L subesp. silvestris (gmelin) Hegi): a preliminary study. Plant Genetic Resources Newsletter, Rome, n. 137, p. 42-45, 2004.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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15.Imagem marcado/desmarcadoSANDER, G. F.; BRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; FERNANDES, G. V.; ALLEBRANDT, R.; TREVISAN, L.; SILVA, A. L.; BRIGHENTI, E. Efeito do Desponte em Diferentes Épocas na Variedade Merlot em Regiões de Altitude de Santa Catarina-Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago, Chile. Analles... Santiago, Chile: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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16.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; BRIGHENTI, A. F.; VANDERLINDE, G.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; SILVA, A. L. Productive and qualitative characterization of 'Merlot' grapes (Vitis vinifera L.) in Campo Belo do Sul, Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n.1157 , p. 337-342, 2017.
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17.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. CARACTERIZAÇÃO VITÍCOLA DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis Vinifera L.) EM 2 SÃO JOAQUIM ? SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23.., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: SBF, 2014.
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18.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; EIBACH, R.; CALIARI, V.; GARDIN, J. P. P. Desempenho produtivo de variedades de uva resistentes a doenças (Piwi) na Região do Vale do Rio do Peixe. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 88
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19.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis vinifera L.) EM SÃO JOAQUIM, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 11., 2014, São Joaquim, SC. Anais... Florianopolis, SC: Epagri, 2014. p. 171
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20.Imagem marcado/desmarcadoFALCAO, A. P.; FALCAO, L. D.; CHAVES, E. S.; ROSIER, J. P.; BORDIGNAN-LUIZ, M. Influencia de diferentes tempos de extracao sobre a estabilidade de antocianinas de uva reforsco (Vitis vinifera L.) em sistema modelo de geleia. In.: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 9., 2006, Fraiburgo, SC. Anais: resumos...Cacador, SC: Epagri, 2006. p. 75.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  02/05/2017
Data da última atualização:  02/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  SIMON, S.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; BRIGHENTI, A. F.; VANDERLINDE, G.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; SILVA, A. L.
Título:  Productive and qualitative characterization of 'Merlot' grapes (Vitis vinifera L.) in Campo Belo do Sul, Santa Catarina State, Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Bélgica, n.1157 , p. 337-342, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Brazilian wine industry is expanding, seeking to improve quality of the entire production chain. Santa Catarina State has been highlighted recently, especially in high altitude regions (above 900 m), due to the particular soil and climate conditions. This differential result in complete technological and phenolic ripening of grapes destined to wine production. The objective of this study was to characterize productive and qualitative components of 'Merlot' grape and wine grown in high altitude regions of Santa Catarina State. The experiment was conducted in Campo Belo do Sul, Santa Catarina State, Brazil, at Abreu Garcia winery (27°40'4?S, 50°44'48?W, altitude 950 m) during season 2012. The vineyard was planted in 2007, row orientation was north to south, plants were trained in vertical shooting positioning trellis and grafted on '1103P'. The variables analyzed were climatic characterization, productive components (cluster weight, yield per plant and per hectare) qualitative components (total soluble solids, total acidity and pH) and wine phenolic profile. During the maturation period, the mean of maximum temperatures was 26.6°C, mean temperature 19.9°C, and the means of minimum temperatures were 15.1°C. The precipitation seems to be the most limiting factor, with a total precipitation of 178.5 mm during the maturation period. At harvest the grapes showed total soluble solids of 21 °Brix, total acidity of 80 meq L-1, pH 3.5. The yield wa... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  high altitude regions; phenolic maturity; Vitis vinifera L.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede101199 - 1UPCAP - DD
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