BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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Registros recuperados : 39
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1.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M. B. Influencia do acido giberelico no desenvolvimento de plantas de estevia Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. In: MING, Lin Chau (Coord.) et al. Plantas medicinais aromaticas e condimentares; avancos na pesquisa agronomica. Botucatu: UNESP, 1998. v.2 p.209-238
Biblioteca(s): Epagri-Itajaí.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M.B.; RODRIGUES, S.D. Influencia do acido giberelico na producao de biomassa em Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, v.1, n.2, p.35-43, 1999
Biblioteca(s): Epagri-Itajaí.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M. B.; RODRIGUES, S. D. Efeito do acido giberelico no desenvolvimento de planbtas de estevia (Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni). Cientifica, Jaboticabal, v. 31, n. 1, p. 31-41, 2003.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; FELIPPETO, J.; BRIGHENTI, L. M.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. Avaliação de variedades resistentes cultivadas nas regiões de altitude elevada de Santa Catarina. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Associação Brasileira de Enologia, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; FELDBERG, N. P.; CALIARI, V.; STEFANINI, M.; PORRO, D. Agronomic characteristics of five white grape varieties in two high altitude regions of Santa Catarina, Brazil. In: CONGRESSO MUNDIAL DA VINHA E DO VINHO, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumnos... Bento Gonçalves: OIV, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; EIBACH, R.; CALIARI, V.; GARDIN, J. P. P. Desempenho produtivo de variedades de uva resistentes a doenças (Piwi) na Região do Vale do Rio do Peixe. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 88
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L.; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho vitícola de variedade autóctones italianas em condição de elevada altitude no Sul do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasilia-DF, v. 49, n. 6, p. 465-474, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L. da; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho vitícola de variedades autóctones italianas em condição de elevada altitude no Sul do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 6, p. 465-474, jun. 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. POTENCIALIDADE QUALITATIVA E PRODUTIVA DE VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS NO ESTADO DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: UFMT, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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10.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Caracterização vitícola das variedades Montepulciano, Rebo, Lambrusco e Sagrantino (Vitis vinifera L.) no município de São Joaquim - SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonsalves, RS. [Anais...]. Bento Gonçalves, RS: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2012.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. CARACTERIZAÇÃO VITÍCOLA DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis Vinifera L.) EM 2 SÃO JOAQUIM ? SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23.., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: SBF, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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12.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; VIEIRA, H. J.; CAMPOS, C. G. C.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Climate and Phenology: Behavior of Autochthonous Italian Grapevine Varieties in the Uplands of Southern Brazil. Journal of Agricultural Science, Cananda, v. 8, n. 5, p. 26-33, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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13.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; SILVA, A. L.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho Agronômico da Variedade Garganega (Vitis vinífera L.) em São Joaquim, SC. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo, SC. Anais... Caçador, SC: ArtGraf Design & Impressos, 2013. p. 74.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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14.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis vinifera L.) EM SÃO JOAQUIM, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 11., 2014, São Joaquim, SC. Anais... Florianopolis, SC: Epagri, 2014. p. 171
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15.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; STEFANINI, M.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. COMPARAÇÃO ENTRE AS REGIÕES VITÍCOLAS DE SÃO JOAQUIM SC, BRASIL E SAN MICHELE ALL ADIGE TN, ITÁLIA. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 37, n. 2, p. 281-288, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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16.Imagem marcado/desmarcadoORSI, A. M.; DOMENICONI, R. F.; SIMÕES, K.; STEFANINI, M. A.; BARALDI-ARTONI, S. M. Variabilidade sazonal no ducto epididimário de codorna doméstica: observações morfológicas. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, RJ, v. 27, n. 12, p. 495-500, dezembro, 2007.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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17.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; MOLINA, A.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. QUANTIFICATION OF STILBENES IN RED WINES OF SANTA CATARINA. In: 39TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: OIV, 2016. p. 454
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18.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; ARCARI, S. G.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; CALIARI, V. Aromatic profile of Canaiolo nero wines in Santa Catarina highlands, Brazil. Revista de Ciências Agroveterinárias, Lages, SC, v. 17, n. 3, p. 344-350, 2018.
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19.Imagem marcado/desmarcadoMUNHOZ, B.; BRIGHENTI, A. F.; SIMON, S.; VANDERLINDE, G.; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Caracterização Vitícola das Variedades Prosecco, Riesling Renano, Verdicchio e Vermentino (Vitis vinifera L.) no Sul do Brasil. In: CONGRESO LATINO AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 14., 2013, Tarija, Bolivia. Anais... Tarija, Bolivia: Asociación Nacional de Enólogos de Bolivia, 2013.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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20.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Fenologia e maturação da variedade Sangiovese cultivada em São Joaquim, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO - SENAFRUT, 10., 2012, São Joaquim, SC. Anais (Resumos de palestras e de Pôsteres)... Florianópolis, SC: Epagri, 2012. p. 122.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  26/04/2017
Data da última atualização:  26/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; ARCARI, S. G.; BRIGHENTI, A. F.; CALIARI, V.; PORRO, D.; STEFANINI, M.
Título:  Grapes productive characterization and wines aromatic profile from Canaiolo Nero in highlands of Southern Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON MOUNTAIN AND STEEP SLOPE VITICULTURE, 5., 2017, Treviso, Itália. PROCEEDINGS... Itália: CERVIM, 2017. p. 48-55.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The highlands are a new frontier for the production of fine wines in South of Brazil (27º12'24 "S, 51º06'96"W, 1211 m altitude) and has presented oenological characteristics differentiated with a good adaptation of some varieties, among them Canaiolo Nero. To characterize the wines of this region during the harvests 2012 and 2014 were determined volatiles through the technique of MHS-SPME-GC-MS. The grapes were harvested and samples analyzed in triplicate, and the positive identification of the volatiles was performed by comparing the mass spectrum and retention index experimentally obtained with the reference spectra and retention indices available in the literature. For quantitative evaluation were used four consecutive extractions, in order to avoid matrix effect and odor activity value was calculated from the perception threshold for each compound evaluated. The average soluble solids were 21,55o Brix and total acid of 81.0 meq L-1; the average weight of the clusters was 176 g and the productivity of 2.2 tons per hectare (espalier - 1.5m x 3.0 m). A total of 31 volatiles were identified and quantified in the analyzed samples. The major components were the alcohol 2-phenylethanol (38,364 μg L-1), diethyl succinate (6.357 μg L-1) and ethyl acetate (2.005 μg L-1) esters; and the compound of class C6, 1-hexanol (3.2 μg L-1). The odor activity values showed the compounds of greatest contribution to the aroma of the wines analyzed, highlighting ethyl isoval... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chromatograph; odor activity value; threshold; Vitis vinifera; volatile compounds.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede101146 - 1UPCPL - DD
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