BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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81.Imagem marcado/desmarcadoHAWERROTH, F.J.; SOUZA, A.L.K. de; AFFONSO, L.B.; NASCIMENTO, D.C.; SCHUCH, M.W. Multiplicação fotoautotrófica in vitro de pereiras "Abate Fetel". Ciência Rural, Santa Maria, RS, v.40, n. 6, p. 1439-1443, jun. 2010.
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82.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SCHUCH, M. W.; CAMARGO, S. S.; PEREIRA, R. R.; SOUZA, E. L.; PASA, M. S. Does propagation method affect the field performance of peach trees? Semina: Ciências agrárias, Londrina, v. 38, n. 4, p. 2815-2822, 2017.
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83.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; CAMARGO, S. S.; FELDBERG, N. P.; PASA, M. S.; BENDER, A. The effect of planting density on 'BRS Rubimel' peach trained as a 'Y-shaped' system. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, SP, v. 41, n. 2, p. 1-7, 2019.
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84.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, E. L.; ARGENTA, L. C.; ROMBALDI, C. V.; AMARANTE, C. V. T.; SOUZA, A. L. K. Diagnose of Fruit Quality and Mineral Contents of 'Fuyu' Persimmon Produced in Southern Brazil. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa. [Abstracts...]. Lisboa: ISHS, 2010. p. 171. Acta Horticulturae, v. 1, 2010.
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85.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, E. L.; ARGENTA, L. C.; ROMBALDI, C. V.; SOUZA, A. L. K.; AMARANTE, C. V. T. Diagnosis of fruit quality and mineral contents of fuyu persimmon produced in Southern Brazil. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS ON SCIENCE AND HORTICULTURE FOR PEOPLE (IHC2010). INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON POSTHARVEST TECHNOLOGY IN THE GLOBAL MARKET, 28., 2012, Lisboa, Portugal. 2012. p. 775-781. ISSN, 0567-7572
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86.Imagem marcado/desmarcadoBÓ, M. A. D.; SOUZA, A. L. K.; BRUNA, E. D.; MOTER, I. V.; BRUGNARA, E. C. Pêssego. In: Epagri. Avaliação de cultivares para o estado de Santa Catarina 2019-2020. Florianópolis: Epagri, 2019. 3 p. (Epagri. Boletim Técnico, 188).
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87.Imagem marcado/desmarcadoBÓ, M. A. D.; SOUZA, A. L. K.; BRUNA, E. D.; MOTER, I. V.; BRUGNARA, E. C. Pêssego e nectarina. In: Epagri. Avaliação de cultivares para o estado de Santa Catarina 2018-2019. Florianópolis, 2018. p.64-66 (Epagri. Boletim Técnico, 186).
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88.Imagem marcado/desmarcadoDALBÓ, M. A.; SOUZA, E. L.; BRUNA, E. D.; MOTER, I. V.; LORO, L.; SOUZA, A. L. K. Pêssego e nectarina. In: Epagri. Avaliação de cultivares para o estado de Santa Catarina 2015-2016. Florianópolis: Epagri, 2015. 3 p. (Epagri. Boletim Técnico, 172).
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89.Imagem marcado/desmarcadoBENDER, A.; SOUZA, A. L. K.; COSTA, V. B.; CALIARI, V.; SOUZA, E. L.; CAMARGO, S. S. Physicochemical aspects of grape juice made from Vitis rotundifolia varieties produced in the state of Santa Catarina-BR. In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 41., 2018, Punta del Este, Uruguai. Abstracts... Punta del Este, Uruguai: OIV, 2018.
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90.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; CALIARI, V.; SOUZA, A. L. K.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. Participantes do Projeto de Trento Apresentam Resultados para a Vitivinicultura em SC. A Tribuna, São Joaquim, n. 33, p. 14-15, 2017.
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91.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; SOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; BENDER, A.; GARDIN, J. P. P.; NETTO, A. C. M. Obtenção de uvas e sucos de alta qualidade a partir do uso de tecnologias inovadoras na região do Vale do Rio do Peixe. Jornal da Fruta, Lages, n. 328, p. 12, 2018.
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92.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. S.; FELIPPETO, J.; NAVA, G.; SOUZA, A. L. K.; BRIGHENTI, A. F.; PETRI, J. L. Performance of 'Maxi Gala' apple trees as affected by budbreak promoters, in São Joaquim-SC. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 40, n. 5, p. 1-10, 2018.
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93.Imagem marcado/desmarcadoPASA, M. S.; FACHINELLO, J. C.; ROSA JÚNIOR, H. F.; FRANCESCHI, É.; SCHMITZ, J. D.; SOUZA, A. L. K. Performance of 'Rocha' and 'Santa Maria' pears as affected by planting density. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 50, n. 2, p. 126-131, 2015.
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94.Imagem marcado/desmarcadoBOSETTI, T. D.; NICOLAO, J. O.; FALCÓSKI, A. G.; GIOVANNI, R.; SOUZA, A. L. K.; SCHMITZ, J. D. Enxertia de mesa e forçagem em diferentes combinações de porta-enxerto e cultivar copa de videiras americanas. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 19
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95.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; CAMARGO, S. S.; FISHER, D. L. O.; SCHUCH, M. W.; PASA, M. S.; SCHMITZ, J. D. Produção e qualidade de frutos de mirtileiros sob diferentes intensidades de poda. Ciência Rural, Santa Maria, v. 44, n. 12, p. 2157-2163, 2014.
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96.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; FELDEBERG, N. P.; CAMARGO, S. S.; UNCINI, J. C.; CALIARI, V. Produção e qualidade de uvas 'Chardonnay' plantadas com diferentes com diferentes tipos de mudas. In: ENCONTRO NACIONAL DE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo, SC. Resumos... Florianópolis, SC: Epagri, 2017.
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97.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, E. L.; ARGENTA, L. C.; SOUZA, A. L. K.; GARDIN, J. P. P.; NUNES, E. O.; ROMBALDI, C. V. Produtividade e qualidade de caqui na colheita e após armazenamento refrigerado com aplicação de diferentes doses de nitrogênio no solo. Evidência - Interdisciplinar, Videira, SC, v. 11, n. 1, p. 19-31, 2011. ISSN, 2236-6059
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98.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; CALIARI, V.; SOUZA, A. L. K.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. Projeto Tecnologias para o desenvolvimento da vitivinicultura em Santa Catarina. Jornal da Fruta, Lages, n. 316, p. 5-6, 2017.
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99.Imagem marcado/desmarcadoGARDIN, J. P. P.; ARGENTA, L. C.; SOUZA, E. L.; ROMBALDI, C. V.; SOUZA, A. L. K. Qualidade de caqui 'Rama Forte' após armazenamento refrigerado, inflluenciada pelos tratamentos 1-MCP e ou CO2. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, SP, v. 34, n. 4, p. 1043-1050, 2012.
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100.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, S. B.; BENDER, A.; SOUZA, A. L. K.; LEMOS, P. L. P. K.; COSTA, V. B. Sucos de uva cv. BRS Cora elaborados com diferentes métodos de extração. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 26., 2019, Juazeiro, BA. Anais... Campos dos Goytacazes, RJ: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2019.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  26/04/2017
Data da última atualização:  26/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; ARCARI, S. G.; BRIGHENTI, A. F.; CALIARI, V.; PORRO, D.; STEFANINI, M.
Título:  Grapes productive characterization and wines aromatic profile from Canaiolo Nero in highlands of Southern Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON MOUNTAIN AND STEEP SLOPE VITICULTURE, 5., 2017, Treviso, Itália. PROCEEDINGS... Itália: CERVIM, 2017. p. 48-55.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The highlands are a new frontier for the production of fine wines in South of Brazil (27º12'24 "S, 51º06'96"W, 1211 m altitude) and has presented oenological characteristics differentiated with a good adaptation of some varieties, among them Canaiolo Nero. To characterize the wines of this region during the harvests 2012 and 2014 were determined volatiles through the technique of MHS-SPME-GC-MS. The grapes were harvested and samples analyzed in triplicate, and the positive identification of the volatiles was performed by comparing the mass spectrum and retention index experimentally obtained with the reference spectra and retention indices available in the literature. For quantitative evaluation were used four consecutive extractions, in order to avoid matrix effect and odor activity value was calculated from the perception threshold for each compound evaluated. The average soluble solids were 21,55o Brix and total acid of 81.0 meq L-1; the average weight of the clusters was 176 g and the productivity of 2.2 tons per hectare (espalier - 1.5m x 3.0 m). A total of 31 volatiles were identified and quantified in the analyzed samples. The major components were the alcohol 2-phenylethanol (38,364 μg L-1), diethyl succinate (6.357 μg L-1) and ethyl acetate (2.005 μg L-1) esters; and the compound of class C6, 1-hexanol (3.2 μg L-1). The odor activity values showed the compounds of greatest contribution to the aroma of the wines analyzed, highlighting ethyl isoval... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chromatograph; odor activity value; threshold; Vitis vinifera; volatile compounds.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede101146 - 1UPCPL - DD
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