BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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Registros recuperados : 39
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1.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M. B. Influencia do acido giberelico no desenvolvimento de plantas de estevia Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. In: MING, Lin Chau (Coord.) et al. Plantas medicinais aromaticas e condimentares; avancos na pesquisa agronomica. Botucatu: UNESP, 1998. v.2 p.209-238
Biblioteca(s): Epagri-Itajaí.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M.B.; RODRIGUES, S.D. Influencia do acido giberelico na producao de biomassa em Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, v.1, n.2, p.35-43, 1999
Biblioteca(s): Epagri-Itajaí.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M. B.; RODRIGUES, S. D. Efeito do acido giberelico no desenvolvimento de planbtas de estevia (Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni). Cientifica, Jaboticabal, v. 31, n. 1, p. 31-41, 2003.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; FELIPPETO, J.; BRIGHENTI, L. M.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. Avaliação de variedades resistentes cultivadas nas regiões de altitude elevada de Santa Catarina. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Associação Brasileira de Enologia, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; FELDBERG, N. P.; CALIARI, V.; STEFANINI, M.; PORRO, D. Agronomic characteristics of five white grape varieties in two high altitude regions of Santa Catarina, Brazil. In: CONGRESSO MUNDIAL DA VINHA E DO VINHO, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumnos... Bento Gonçalves: OIV, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; EIBACH, R.; CALIARI, V.; GARDIN, J. P. P. Desempenho produtivo de variedades de uva resistentes a doenças (Piwi) na Região do Vale do Rio do Peixe. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 88
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L.; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho vitícola de variedade autóctones italianas em condição de elevada altitude no Sul do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasilia-DF, v. 49, n. 6, p. 465-474, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L. da; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho vitícola de variedades autóctones italianas em condição de elevada altitude no Sul do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 6, p. 465-474, jun. 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. POTENCIALIDADE QUALITATIVA E PRODUTIVA DE VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS NO ESTADO DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: UFMT, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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10.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Caracterização vitícola das variedades Montepulciano, Rebo, Lambrusco e Sagrantino (Vitis vinifera L.) no município de São Joaquim - SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonsalves, RS. [Anais...]. Bento Gonçalves, RS: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2012.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. CARACTERIZAÇÃO VITÍCOLA DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis Vinifera L.) EM 2 SÃO JOAQUIM ? SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23.., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: SBF, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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12.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; VIEIRA, H. J.; CAMPOS, C. G. C.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Climate and Phenology: Behavior of Autochthonous Italian Grapevine Varieties in the Uplands of Southern Brazil. Journal of Agricultural Science, Cananda, v. 8, n. 5, p. 26-33, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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13.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; SILVA, A. L.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho Agronômico da Variedade Garganega (Vitis vinífera L.) em São Joaquim, SC. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo, SC. Anais... Caçador, SC: ArtGraf Design & Impressos, 2013. p. 74.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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14.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis vinifera L.) EM SÃO JOAQUIM, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 11., 2014, São Joaquim, SC. Anais... Florianopolis, SC: Epagri, 2014. p. 171
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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15.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; STEFANINI, M.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. COMPARAÇÃO ENTRE AS REGIÕES VITÍCOLAS DE SÃO JOAQUIM SC, BRASIL E SAN MICHELE ALL ADIGE TN, ITÁLIA. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 37, n. 2, p. 281-288, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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16.Imagem marcado/desmarcadoORSI, A. M.; DOMENICONI, R. F.; SIMÕES, K.; STEFANINI, M. A.; BARALDI-ARTONI, S. M. Variabilidade sazonal no ducto epididimário de codorna doméstica: observações morfológicas. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, RJ, v. 27, n. 12, p. 495-500, dezembro, 2007.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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17.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; MOLINA, A.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. QUANTIFICATION OF STILBENES IN RED WINES OF SANTA CATARINA. In: 39TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: OIV, 2016. p. 454
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18.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; ARCARI, S. G.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; CALIARI, V. Aromatic profile of Canaiolo nero wines in Santa Catarina highlands, Brazil. Revista de Ciências Agroveterinárias, Lages, SC, v. 17, n. 3, p. 344-350, 2018.
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19.Imagem marcado/desmarcadoMUNHOZ, B.; BRIGHENTI, A. F.; SIMON, S.; VANDERLINDE, G.; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Caracterização Vitícola das Variedades Prosecco, Riesling Renano, Verdicchio e Vermentino (Vitis vinifera L.) no Sul do Brasil. In: CONGRESO LATINO AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 14., 2013, Tarija, Bolivia. Anais... Tarija, Bolivia: Asociación Nacional de Enólogos de Bolivia, 2013.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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20.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Fenologia e maturação da variedade Sangiovese cultivada em São Joaquim, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO - SENAFRUT, 10., 2012, São Joaquim, SC. Anais (Resumos de palestras e de Pôsteres)... Florianópolis, SC: Epagri, 2012. p. 122.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  23/11/2016
Data da última atualização:  23/11/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; MOLINA, A.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M.
Título:  QUANTIFICATION OF STILBENES IN RED WINES OF SANTA CATARINA.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: 39TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: OIV, 2016. p. 454
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The qualitative properties of the wines are directly related to the phenolic composition of the grapes. These compounds are responsible for the main qualitative and organoleptic properties of wines, such as color, flavor and astringency. They have functional role in human diet, reducing the risks to cardiovascular and cerebrovascular problems, also acting as antioxidants against free radicals. The quantification of the phenolic compounds allows identifying the authenticity of wine and the vitiviniculture región. The aim of this study was to quantify the stilbene monomers of 12 red wines of the highland of Santa Catarina. Were evaluated five Cabernet Sauvignon wines and 7 Merlot wines of 2011 vintage, produced with grapes grown above 900 meters. The phenolic composition was determined by HPLC / DAD, being quantified cis-resveratrol, trans-resveratrol, cis-piceid, and trans- piceid compounds. The wines were analyzed after 9 months of bottling. The results revealed wine with high levels stilbenes. The average concentrations of glycosylated forms (piceid) varied between 10.6 mg L-1 (trans-piceid) and 30.4 mg L-1 (cis-piceid) and free forms of 11.8 mg L-1 (trans -resveratrol) and 8.5 mg L-1 (cis-resveratrol), verifying the predominance of glycosylated forms. The total sum of stilbenes quantified ranged from 7.9 to 13.7 mg L-1 for Cabernet Sauvignon wines, and 13.6 to 59.5 mg L-1 for Merlot wines. The evaluated wine stand by elevated concentrations of total stilbene, particularly ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  functional foods; human health; polyphenols.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede100820 - 1UPCPL - DD
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