BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M. B. Influencia do acido giberelico no desenvolvimento de plantas de estevia Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. In: MING, Lin Chau (Coord.) et al. Plantas medicinais aromaticas e condimentares; avancos na pesquisa agronomica. Botucatu: UNESP, 1998. v.2 p.209-238
Biblioteca(s): Epagri-Itajaí.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M. B.; RODRIGUES, S. D. Efeito do acido giberelico no desenvolvimento de planbtas de estevia (Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni). Cientifica, Jaboticabal, v. 31, n. 1, p. 31-41, 2003.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSTEFANINI, M.B.; RODRIGUES, S.D. Influencia do acido giberelico na producao de biomassa em Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, v.1, n.2, p.35-43, 1999
Biblioteca(s): Epagri-Itajaí.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; FELIPPETO, J.; BRIGHENTI, L. M.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. Avaliação de variedades resistentes cultivadas nas regiões de altitude elevada de Santa Catarina. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Associação Brasileira de Enologia, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; EIBACH, R.; CALIARI, V.; GARDIN, J. P. P. Desempenho produtivo de variedades de uva resistentes a doenças (Piwi) na Região do Vale do Rio do Peixe. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 88
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L.; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho vitícola de variedade autóctones italianas em condição de elevada altitude no Sul do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasilia-DF, v. 49, n. 6, p. 465-474, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L. da; BRIGHENTI, E.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho vitícola de variedades autóctones italianas em condição de elevada altitude no Sul do Brasil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 49, n. 6, p. 465-474, jun. 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; FELDBERG, N. P.; CALIARI, V.; STEFANINI, M.; PORRO, D. Agronomic characteristics of five white grape varieties in two high altitude regions of Santa Catarina, Brazil. In: CONGRESSO MUNDIAL DA VINHA E DO VINHO, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumnos... Bento Gonçalves: OIV, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; SILVA, A. L.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Desempenho Agronômico da Variedade Garganega (Vitis vinífera L.) em São Joaquim, SC. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo, SC. Anais... Caçador, SC: ArtGraf Design & Impressos, 2013. p. 74.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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10.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis vinifera L.) EM SÃO JOAQUIM, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 11., 2014, São Joaquim, SC. Anais... Florianopolis, SC: Epagri, 2014. p. 171
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Caracterização vitícola das variedades Montepulciano, Rebo, Lambrusco e Sagrantino (Vitis vinifera L.) no município de São Joaquim - SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonsalves, RS. [Anais...]. Bento Gonçalves, RS: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2012.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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12.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. CARACTERIZAÇÃO VITÍCOLA DA VARIEDADE VERMENTINO (Vitis Vinifera L.) EM 2 SÃO JOAQUIM ? SC. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23.., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: SBF, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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13.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; VIEIRA, H. J.; CAMPOS, C. G. C.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Climate and Phenology: Behavior of Autochthonous Italian Grapevine Varieties in the Uplands of Southern Brazil. Journal of Agricultural Science, Cananda, v. 8, n. 5, p. 26-33, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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14.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; STEFANINI, M.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. COMPARAÇÃO ENTRE AS REGIÕES VITÍCOLAS DE SÃO JOAQUIM SC, BRASIL E SAN MICHELE ALL ADIGE TN, ITÁLIA. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 37, n. 2, p. 281-288, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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15.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. POTENCIALIDADE QUALITATIVA E PRODUTIVA DE VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS NO ESTADO DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: UFMT, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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16.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; MOLINA, A.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. QUANTIFICATION OF STILBENES IN RED WINES OF SANTA CATARINA. In: 39TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: OIV, 2016. p. 454
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17.Imagem marcado/desmarcadoORSI, A. M.; DOMENICONI, R. F.; SIMÕES, K.; STEFANINI, M. A.; BARALDI-ARTONI, S. M. Variabilidade sazonal no ducto epididimário de codorna doméstica: observações morfológicas. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, RJ, v. 27, n. 12, p. 495-500, dezembro, 2007.
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18.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; ARCARI, S. G.; BRIGHENTI, A. F.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; CALIARI, V. Aromatic profile of Canaiolo nero wines in Santa Catarina highlands, Brazil. Revista de Ciências Agroveterinárias, Lages, SC, v. 17, n. 3, p. 344-350, 2018.
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19.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Fenologia e maturação da variedade Sangiovese cultivada em São Joaquim, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO - SENAFRUT, 10., 2012, São Joaquim, SC. Anais (Resumos de palestras e de Pôsteres)... Florianópolis, SC: Epagri, 2012. p. 122.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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20.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; ARCARI, S. G.; BRIGHENTI, A. F.; CALIARI, V.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Grapes productive characterization and wines aromatic profile from Canaiolo Nero in highlands of Southern Brazil. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON MOUNTAIN AND STEEP SLOPE VITICULTURE, 5., 2017, Treviso, Itália. PROCEEDINGS... Itália: CERVIM, 2017. p. 48-55.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  23/11/2016
Data da última atualização:  23/11/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, A. L. K.; SOUZA, E. L.; FELDBERG, N. P.; CALIARI, V.; STEFANINI, M.; PORRO, D.
Título:  Agronomic characteristics of five white grape varieties in two high altitude regions of Santa Catarina, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO MUNDIAL DA VINHA E DO VINHO, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumnos... Bento Gonçalves: OIV, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The high altitude regions (more than 900 m) of Santa Catarina state have potential for production of good quality white and sparkling wines, but until now the planted area for this purpose is restricted to Chardonnay, Sauvignon Blanc and Pinot Noir varieties. In order to test new varieties with agronomic potential for this region we implanted vineyards in places with two altitudes. First one in Tangará (Serra do Marari; 27º12'24 "S, 51º06'96" W, 1059m high) and other in Água Doce (26º43'92"S, 51º30'72"W, 1350m high). We conducted plants of Manzoni Bianco, Garganega, Vermentino, Verdicchio and Viognier in espalier (bilateral cordon), spaced of 1.5 x 3.0m, and used Paulsen 1103 rootstock. From 2011 to 2015 we evaluated fresh weight pruning (g), number of grapes per branch, weight of hundred berries (g), average weight of grapes (g), plant yield (kg), Ravaz index and total soluble solids. Grape acidity levels were higher in all varieties tested in Água Doce, which is explained by the higher altitude, and consequently, lower temperature. Garganega had greater number of grapes per branch, yield per plant and grape weight in Tangará, while Verdicchio produced more in Água Doce. Manzoni Bianco had the highest number of grapes per branch and consequently smaller grape size; Verdichio had the larger grapes mass, followed by Vermentino; the larger yield per plant were obtained with Verdicchio in Tangará, and Vermentino in Água Doce; the soluble solids content was higher in varieties V... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  grapes; Vines; wine.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede100798 - 1UPCPL - DD
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