BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoALLEBRANDT, R.; BRIGHENTI, A. F.; BEM, B. P.; WÜRZ, D. A.; PASA, M. S.; RUFATO, L. EFEITO DE REGULADORES DE CRESCIMENTO NA MATURAÇÃO DE UVAS VINÍFERAS EM REGIÕES DE ALTITUDE DE SANTA CATARINA. REVISTA DA JORNADA DE PÓS GRADUAÇÃO E PESQUISA, Bagé, RS, p. 1-13, 2018.
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2.Imagem marcado/desmarcadoALLEBRANDT, R.; MARCON FILHO, J. L.; BEM, B. P.; WÜRZ, D. A.; BRIGHENTI, A. F.; KRETZSCHMAR, A. A.; RUFATO, L. Fenologia da variedade Merlot produzida sobre três porta-enxertos em elevadas altitudes de Santa Catarina. Revista Brasileira de Viticultura e Enologia, Bento Gonçalves - RS, v. 7, n. 7, p. 36-43, 2015.
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3.Imagem marcado/desmarcadoAMBONATTI, L. F.; PINTO, F. A. M. F.; BRIGHENTI, A. F.; FERREIRA, A. S.; ARAUJO, L. Potencial de produtos alternativos para o controle da podridão cinzenta na videira. In: JORNADA AGROECOLÓGICA DO PLANALTO NORTE CATARINENSE, 1., 2018, Canoinhas. Resumos... Canoinhas: IFSC, 2018. p. 1-2.
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4.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, J. S. de P.; REIS JUNIOR, F. B. dos; CRUZ, G. B.; OLIVEIRA, B. C. de; ROBBS, C. F.; RIBEIRO, R. de L. D.; POLIDORO, J. C. Producao e caracterizacao de anticorpos policionais contra xanthomonas campestris pv. viticola. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v. 40, n. 3, p. 305-309, mar. 2005.
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5.Imagem marcado/desmarcadoARCARI, S. G.; CALIARI, V.; SOUZA, E. L.; SOUZA, A. L. K.; KUNZLER, E. M.; GODOY, H. T. Compostos fenólicos e fração volátil de vinhos tintos da variedade Primitivo produzidos em Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL DA ANALISTAS DE ALIMENTOS, 19., CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 5., 2015, Natal, RN. Anais... Natal, RN: ENAAL, 2015.
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6.Imagem marcado/desmarcadoBACK, A. M.; RIBEIRO, T.; BEM, B. P.; PANCERI, C.; BRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E. DESEMPENHO AGRONÔMICO DA VARIEDADE TEROLDEGO (Vitis vinifera L.) EM SÃO JOAQUIM, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 60 2
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7.Imagem marcado/desmarcadoBEM, B. P.; ALLEBRANDT, R.; GONÇALVES, M. J.; BRIGHENTI, A. F.; BOGO, A. EFEITO DE SISTEMAS DE CONDUÇÃO SOBRE A DINÂMICA TEMPORAL DO MÍLDIO E ANTRACNOSE DA VIDEIRA NO PLANALTO SUL CATARINENSE. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: UFMT, 2014.
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8.Imagem marcado/desmarcadoBEM, B. P.; WURZ, D. A.; ALLEBRANDT, R.; BONIN, B. F.; OUTEMANE, M.; BRIGHENTI, A. F.; BOGO, A.; RUFATO, L. INTENSIDADE DE MÍLDIO DA VIDEIRA EM VARIEDADES RESISTENTES PIWI E A RELAÇÃO COM A DENSIDADE ESTOMÁTICA DAS FOLHAS. In: CONGRESOS PAULISTA DE FITOPATOLOGIA, 41., 2018, Botucatu. Anais... Botucatu: UNESP, 2018.
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9.Imagem marcado/desmarcadoBOGO, A.; PIVA, C.; WELTER, L. J.; NODARI, R. O.; GOMES, B.; MICHELSKI, V.; KLABUNDE, G. H. F. Pestalotiopsis spp. causing necrotic leaf spot on grapevines in southern Brazil. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 30., 2018, Turquia. Abstracts... Turquia: International Society for Horticultural Science, 2018. p. 27-28.
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10.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, B.; BRIGHENTI, A. F.; MARCON FILHO, J. L.; ALLEBRANDT, R.; WÜRZ, D.; BEM, B.; BRIGHENTI, E. PRUNING TIMING AND ITS IMPACT ON VINEPHENOLOGY AND GRAPE COMPOSITION IN HIGHLANDS OF SOUTHERN BRAZIL. In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento gonçalves. Abstracts... França: OIV, 2016. p. 333-334.
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11.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, B. F.; BRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E. Caracterização fenológica e exigência térmica da variedade Cabernet Franc em São Joaquim, Santa Catarina - Brasil. In: SIMPÓSIO SUL BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 1., 2015, Chapecó. Resumos... Chapecó: Unochapecó, 2015.
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12.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, B.; WURZ, D. A.; ALLEBRANDT, R.; OUTEMANE, M.; BRIGHENTI, A. F.; RUFATO, L. Efeito da aplicação de reguladores de crescimento na maturação da videira Sagrantino cultivada em região de elevada altitude. Revista Uniplac, Lages, v. 6, n. 1, 2018.
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13.Imagem marcado/desmarcadoBONIN, B.; WURZ, D. A.; BEM, B. P.; ALLEBRANDT, R.; BRIGHENTI, A. F.; RUFATO, L. Aplicação de ácido naftaleno acético (ANA) e etefom (Ethrel®) melhora a maturação da uva Cabernet Sauvignon em região de elevada altitude. Revista da Uniplac, Lages, v. 6, n. 1, 2018.
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14.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F. Avaliação de variedades de videira (Vitis vinifera L.) autóctones italianas no Terroir de São Joaquim - SC. 184 f. 2014. Tese (Doutorado em Recursos Genéticos Vegetais) - Universidade Federal de Santa Catarina, Florianópolis, SC, 2014.
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15.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; BEM, B. P.; FELDBERG, N. P.; SILVA, A. L. Using delayed winter pruning to prevent spring frost damage in 'Chardonnay' cultivar. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 389-392, 2017.
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16.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BEM, B. P.; BRIGHENTI, E.; ARAUJO, L.; SOUZA, A. L. K.; BOGO, A.; PORRO, D.; STEFANINI, M. Viticultural Performance of PIWI varieties in highlands of Southern Brazil. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON MOUNTAIN AND STEEP SLOPE VITICULTURE, 5., 2017, Treviso, Itália. PROCEEDINGS... Itália: CERVIM, 2017. p. 20-28.
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17.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; BONIN, V.; RUFATO, L. Caracterização fenológica e exigência térmica de diferentes variedades de uvas viníferas em São Joaquim, Santa Catarina-Brasil. Ciência Rural, Santa Maria, RS, v. 43, n. 7, p. 1162-1167, 2013.
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18.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; CIOTTA, M. N.; AMBONATTI, L. F.; FERREIRA, A. S. FENOLOGIA DAS PRINCIPAIS VARIEDADES DE VIDEIRA CULTIVADAS NA REGIÃO DE SÃO JOAQUIM. Jornal da Fruta, Lages, v. , n. 328, p. 4, 2018.
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19.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; BEM, B. P.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; SILVA, A. L. Viticultral performance of four Italian varieties in high altitude regions of southern Brazil. In: CONGRÈS INTERNATIONAL SUR LA VITICULTURE DE MONTAGNE E DE FORTE PENTE, 4., 2012, Lyon, França. Proceedings... Lyon - França: Cervim, 2012. p. 61-66.
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20.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; MUNHOZ, B.; SILVA, A. L.; PORRO, D.; STEFANINI, M. VITICULTURAL PERFORMANCE OF ITALIAN INDIGENOUS VARIETIES IN HIGH ALTITUDE REGIONS OF SOUTHERN BRAZIL In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014. (Resumos de poster)
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  10/11/2016
Data da última atualização:  10/11/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BONIN, B.; BRIGHENTI, A. F.; MARCON FILHO, J. L.; ALLEBRANDT, R.; WÜRZ, D.; BEM, B.; BRIGHENTI, E.
Título:  PRUNING TIMING AND ITS IMPACT ON VINEPHENOLOGY AND GRAPE COMPOSITION IN HIGHLANDS OF SOUTHERN BRAZIL.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento gonçalves. Abstracts... França: OIV, 2016. p. 333-334.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  It is believed that pruning anticipation can accelerate vine bud break. The bud break anticipation would be accompanied by the anticipation of maturation, thus it would be possible to obtain an increase in grape and wine quality. The study aimed to evaluate the effect of different pruning times on phenology and chemical composition of Merlot grapevines. The experiment was conducted at EPAGRI Experimental Station, located in the city of São Joaquim, Santa Catarina State (28°17'39? S; 49°55'56? W, altitude 1,415 m a.s.l.), during season 2016. The vineyard was planted in 2006, the plants were grafted on Paulsen 1103, vines were trained in vertical shooting positioning trellis and spacing 3.0 x 1.5 m. The pruning dates were May 29th, June 25th, July 23rd, August 21st, and September 8th (control). The experimental design was randomized blocks with five plants per plot. The phenology was evaluated until inflorescence clearly visible stage. During harvest it was evaluated soluble solids, pH, total acidity and total polyphenols. When pruning is anticipated to the end of May, there is an anticipation in bud break of about a month. There was an increase in the concentration of total polyphenols and berry weight when the vines were pruned on May 29th and July 23rd. The soluble solids and pH were not affected by pruning time, while pruning performed on the first date reduced total acidity.
Palavras-Chave:  bud break; Merlot; Vitis vinifera L.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede100773 - 1UPCPL - DD
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