BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; BRIGHENTI, A. F.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. POTENCIALIDADE QUALITATIVA E PRODUTIVA DE VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS NO ESTADO DE SANTA CATARINA. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 23., 2014, Cuiabá, MT. Anais... Cuiabá, MT: UFMT, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: Grape growing behavior of varieties Merlot and Cabernet Sauvignon. In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37., 2014, Mendoza, Argentina. Abstracts... Mendoza: OIV, 2014. p. 462 (Resumos de Poster)
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: grapes growing behavior of the varieties Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; MALINOVSKI, L. I.; TOALDO, I. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Bioactive profiling of polyphenolics and oenological properties of red wines from Italian grapes (Vitis vinifera L.) cultivated in a selected subtropical region. International Journal of Food Properties, Londres, p. 1-25, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; VIEIRA, H. J.; CAMPOS, C. G. C.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Climate and Phenology: Behavior of Autochthonous Italian Grapevine Varieties in the Uplands of Southern Brazil. Journal of Agricultural Science, Cananda, v. 8, n. 5, p. 26-33, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Compostos fenólicos de vinhos elaborados com novas variedades de uvas cultivadas na região de São Joaquim, sul do Brasil Phenolic compounds of wines produced with new varieties of grapes grown in São Joaquim region, southern Brazil. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA. , 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 486
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; STEFANINI, M.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. COMPARAÇÃO ENTRE AS REGIÕES VITÍCOLAS DE SÃO JOAQUIM SC, BRASIL E SAN MICHELE ALL ADIGE TN, ITÁLIA. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 37, n. 2, p. 281-288, 2015.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; SILVA, A. L.; LUIZ, M. T. B. Particularities of Syrah wines from different growing regions of Southern Brazil: grapevine phenology and bioactive compounds. Journal Of Food Science and Technology, Holanda, v. 54, n. 6, p. 1414-1424, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; MOLINA, A.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M. QUANTIFICATION OF STILBENES IN RED WINES OF SANTA CATARINA. In: 39TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39., 2016, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: OIV, 2016. p. 454
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10.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; BRIGHENTI, A. F.; VANDERLINDE, G.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; SILVA, A. L. Productive and qualitative characterization of 'Merlot' grapes (Vitis vinifera L.) in Campo Belo do Sul, Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n.1157 , p. 337-342, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, J. N.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Caracterização dos teores de antocianinas de variedades de uvas viníferas autóctones italianas em São Joaquim-SC. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo, SC. Anais... Caçador, SC: Epagri, 2013. p. 19
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12.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; MALOHLAVA, I.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; MUNHOZ, B.; BRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L. Ecophysiology of Cabernet Sauvignon and Merlot grown at different altitudes in Santa Catarina State, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF GRAPEVINE PHISIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 10., 2016, Verona - Itália. Abstracts... Verona: Università di Verona, 2016. p. 176-177.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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13.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; ALLEBRANDT, R.; FELDBERG, N. P.; SILVA, A. L. Ecophysiology of three Italian cultivars subjected to two pruning methods in Santa Catarina, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 381-388, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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14.Imagem marcado/desmarcadoVANDERLINDE, G.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; CIPRIANI, R.; SIMON, S.; SANDER, G. F.; ALLEBRANDT, R.; SILVA, A. L. Influence of the timing of shoot topping on yield and grape quality in 'Cabernet Sauvignon' and 'Merlot' cultivars. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 407-412, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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15.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, E.; BONIN, V.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. Fenologia e maturação da variedade Sangiovese cultivada em São Joaquim, SC. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO - SENAFRUT, 10., 2012, São Joaquim, SC. Anais (Resumos de palestras e de Pôsteres)... Florianópolis, SC: Epagri, 2012. p. 122.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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16.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V.M.; SILVA, A.L. da; MALINOVSKI, L.I.: ROSIER, J.P.; FALCAO, L.D.; BORDIGNON-LUIZ, M.T. Characterization and multivariate classification of grapes and wines of two Cabernet Sauvignon clones Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.46, n.5, p.474-481, 2011.
Biblioteca(s): Epagri-Videira.
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17.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; PANCERI, C. P.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SANCHEZ, F. M.; SILVA, A. L. PHENOLIC CHARACTERIZATION AND ANTIOXIDANTS EVALUATION OF CABERNET SAUVIGNON AND MERLOT WINES IN DIFFERENT AREAS OF HIGH ALTITUDE IN SOUTHERN BRAZIL In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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18.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; BEM, B. P.; STEFANINI, M.; PORRO, D.; SILVA, A. L. Viticultral performance of four Italian varieties in high altitude regions of southern Brazil. In: CONGRÈS INTERNATIONAL SUR LA VITICULTURE DE MONTAGNE E DE FORTE PENTE, 4., 2012, Lyon, França. Proceedings... Lyon - França: Cervim, 2012. p. 61-66.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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19.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L.I.; BRIGHENTI, A. F.; SOUZA, E.; VIEIRA, H. J.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. VITICULTURAL CHARACTERIZATION OF ALTITUDE VINEYARDS ? SANTA CATARINA/BRAZIL. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 29., 2014, Brisbane, Australia. Abstracts... Brisbane Australia: ISHS, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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20.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, J. N.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; VANDERLINDE, G.; SILVA, A. L. Viticultural performance of Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) cultivated in high altitude regions of Southern Brazil In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  17/08/2016
Data da última atualização:  17/08/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SIMON, S.; MALOHLAVA, I.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; MUNHOZ, B.; BRIGHENTI, E.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L.
Título:  Ecophysiology of Cabernet Sauvignon and Merlot grown at different altitudes in Santa Catarina State, Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF GRAPEVINE PHISIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 10., 2016, Verona - Itália. Abstracts... Verona: Università di Verona, 2016. p. 176-177.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to determine the effect of two different altitudes in ecophysiology of Cabernet Sauvignon and Merlot grown in Santa Catarina State, Brazil. The studied sites were Campo Belo do Sul (27°40'04"S, 50°44'48"W, altitude 950 m a.s.l.) and São Joaquim (28°16'30"S, 49° 6'09"W, altitude 1,400 m a.s.l.), during the vintage 2012/2013. Both vineyards were planted in 2006, trained in VSP and grafted on 1103 P. It was evaluated leaf chlorophyll content, plant gas exchange, yield, fertility index, Ravaz Index, crop load:leaf area ratio, technological and phenolic maturity. The climatic characteristics observed were appropriate for the development of Merlot and Cabernet Sauvignon varieties in both evaluated altitudes. The site located at 950 m a.s.l. presented lower volumes of rainfall and higher global radiation and photosynthetically active radiation rates during the grape ripening period. Lower temperatures observed at 1,400 m a.s.l. in the autumn (March and April) extended the grape maturation period and were responsible for the highest levels of titratable acidity and the higher concentrations of anthocyanins and total polyphenols in both varieties. Both varieties grown in the region of lower altitude had the highest rates of CO2 assimilation, total chlorophyll content during harvest and higher yields. According to crop load: leaf area ratio and Ravaz Index observed in both locations, it can be said that vines grown at 950 m a.s.l. are more balanced and ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  CO2 assimilation rates; high altitude; leaf area; total chlorophyll; Vitis vinifera L.
Categoria do assunto:  Z Localizações Geográficas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede100338 - 1UPCPL - DD
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