BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: Grape growing behavior of varieties Merlot and Cabernet Sauvignon. In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37., 2014, Mendoza, Argentina. Abstracts... Mendoza: OIV, 2014. p. 462 (Resumos de Poster)
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: grapes growing behavior of the varieties Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; VILLAR, L.; FELIPPETO, J.; CANTON, M.; SILVA, A. L. Aplicação de ácido abscísico em estacas da variedade de videira Chardonnay para atraso da brotação. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTEIRAS DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2013, Fraiburgo, SC. Resumos... Caçador, SC: Epagri, 2013. p. 102.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoVILLAR, L.; WELTER, J. F.; FELIPPETO, J.; SILVA, T. C.; SILVA, A. L. Efeito do ácido naftalenoacético sobre a brotação de estacas da variedade de uva Chardonnay. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO , 13., 2013, Fraiburgo, SC. Resumos... Caçador, SC: Eapgri, 2013. p. 104.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoMUNHOZ, B.; WELTER, J. F.; PESCADOR, R.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L. Fertilidade e análise de reservas em gemas das videiras 'Greco di Tufo', 'Coda di Volpe' e 'Viognier' cultivadas em São Joaquim, Santa Catarina. Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v. 29, n. 1, p. 68-72, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoMENDONZA, M.O.B.; COSTA, P.T.C.; KATZER, L.H.; BENETTI, A.C.; SANTI, Z.B.; WELTER, J.N. Desempenho de frangos de corte, sexados, submetidos a dietas formuladas pelos conceitos de proteina bruta versus proteina ideal. Ciencia Rural, Santa Maria, v.31, n.1, p.111-115, jan./fev. 2001.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoWELTER, J. F.; FELIPPETO, J.; HAAS, I. C. S.; TOMAZETTI, T. C.; WELTER, L. J.; SILVA, A. L. Análises fenólicas dos vinhos das variedades 'Merlot' e 'Cabernet Sauvignon' nas regiões de altitude de Santa Catarina. Revista Congrega Urcamp, Bagé, p. 535-544, 2017.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoVILLAR, L.; BORGHEZAN, M.; FELIPPETO, J.; CANTON, M.; SILVA, T. C.; WELTER, J. F.; SILVA, A. L. Abscisic acid treatment for reduction of damage caused by late frost to 'Chardonnay' sprouting In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 37.., 2014, Mendoza. Anais... Mendoza: OIV, 2014. p. 395-396.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, J. N.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; VANDERLINDE, G.; WELTER, J.; ZOTTO, D. D.; SILVA, A. L. Viticultural Performance of Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) Cultivated in High Altitude Regions of Southern Brazil. Journal of Life Sciences, Estados Unidos, v. 9, p. 399-410, 2015.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  08/05/2015
Data da última atualização:  08/05/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  WELTER, J. F.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L.
Título:  Altitude regions of the Santa Catarina State ? Brazil: Grape growing behavior of varieties Merlot and Cabernet Sauvignon.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37., 2014, Mendoza, Argentina. Abstracts... Mendoza: OIV, 2014. p. 462
Idioma:  Português
Notas:  (Resumos de Poster)
Conteúdo:  The altitude regions of Santa Catarina State being recognized for the high quality showed in the wines produced, and the main reason is the peculiar climate conditions found only in these regions of Brazil. In addition, the appropriate phonologic ripeness is a very important characteristic for obtain a good quality of wine produced. Therefore, the study and characterization of the new terroirs that shows potential to the wine grape production, become crucial. For this it?s necessary the characterization of the local weather, the phenology, the physic-chemistry quality and phenolic of the grapes and wines produced. The objective of this study was characterize the mais weather changes and the enological behavior of Merlot and Cabernet Sauvignon in two regions, Campo Belo do Sul (950 m) and São Joaquim (1400 m) during cycle 2013/2014. The phonological stages evaluated were bud break, full bloom, veraison and maturity. At harvest the levels of total soluble solids, pH, acidity, total polyphenols and total anthocyanins were measured. Climatic dat measured were temperature, rainfall, global radiation and thermal amplitude. The varieties presented early bud break and maturity in the region of lower altitude. At harvest Merlot grown in Campo Belo do Sul presented 20.5°Brix, 84 meq/L and pH 3.3. In São Joaquim it was observed 19.5°Brix, 128 meq/L and pH 3.1. At harvest Cabernet Sauvignon grown in Campo Belo do Sul presented 19.6°Brix, 87 meq/L and pH 3.3. In São Joaquim it was obser... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  altitude wines; climate monitoring; physical-chemical quality; Viticulture; Vitis vinifera L.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede98861 - 1UPCPL - DD
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