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1.Imagem marcado/desmarcadoSIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; PANCERI, C. P.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SANCHEZ, F. M.; SILVA, A. L. PHENOLIC CHARACTERIZATION AND ANTIOXIDANTS EVALUATION OF CABERNET SAUVIGNON AND MERLOT WINES IN DIFFERENT AREAS OF HIGH ALTITUDE IN SOUTHERN BRAZIL In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  01/12/2014
Data da última atualização:  01/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; PANCERI, C. P.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SANCHEZ, F. M.; SILVA, A. L.
Título:  PHENOLIC CHARACTERIZATION AND ANTIOXIDANTS EVALUATION OF CABERNET SAUVIGNON AND MERLOT WINES IN DIFFERENT AREAS OF HIGH ALTITUDE IN SOUTHERN BRAZIL
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the study was to characterize the phenolic profile and antioxidant capacity of Merlot and Cabernet Sauvignon wines produced in high altitude regions of Santa Catarina State ? Brazil. The wines were originated from Campo Belo do Sul (27°40'4" S, 50°44'48" W, altitude 950m asl) and São Joaquim (28°16'31? S, 49°56'09" W, altitude 1,400m asl), Brazil, in the 2013 season. In vitro antioxidant activity was analyzed by DPPH and ABTS methods. The phenolic content was determined by high-performance liquid chromatography, and were quantified the main flavonoids compounds and non-flavonoids compounds. Wines produced in Campo Belo do Sul (950m asl) had markedly elevated concentration of total monomeric anthocyanins, with 295.9 e 588.5 mg L-1 for Merlot and Cabernet Sauvignon, respectively. While the wines produced in São Joaquim (1,400m asl) stood out due to high anti-oxidant activity, with 5268.3 e 5243.1 μmol for Merlot and Cabernet Sauvignon, respectively. Also the wines of São Joaquim showed higher levels of flavonols and trans-resveratrol. Based on the wines phenolic profile it is possible to affirm that Campo Belo do Sul (950 m) has a higher suitability for produce Merlot wines, while São Joaquim has a greater aptitude for produce Cabernet Sauvignon wines.
Palavras-Chave:  anthocyanins; flavonoids compounds; non-flavonoids compounds.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede97497 - 1UPCPL - DD
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