BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Variedade Villenave: composição volátil com potencial para elaboração de espumantes pelo método clássico (champenoise). In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 14., 2015, Fraiburgo. Resumos... Caçador: Epagri, 2015. p. 200
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoDRUNKLER, D. A.; FETT, R.; LUIZ, M. T. B. Avaliacao da estabilidade de betalainas em extrato de beterraba (Beta vulgaris L.) com ciclodextrinas. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 24, n. 1, p. 259-276, jan./jun. 2006.
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3.Imagem marcado/desmarcadoGAUCHE, C.; MALAGOLI, E. da S.; LUIZ, M.T.B. Effect of pH on the copigmentation of anthocyanins from Cabernet Sauvignon grape extracts with organic acids. Scientia Agricola, Piracicaba, SP, v. 7, n. 1, p. 41-46, jan./fev. 2010.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V. M.; CALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Nitrogen compounds in must and volatile profile of white wine: Influence of clarification process before alcoholic fermentation. Food Chemistry, Holanda, n. 202, p. 417-425, 2016.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoDRUNKLER, D.A.; FETT, R.; LUIZ, M.T.B. Utilização de Beta-ciclodextrina na minimização do "sabor caprino" do iugurte de leite de cabra. Botetim Ceppa, Curitiba, PR, v. 19, n. 1, p. 13-22, jan./jun. 2001.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; ROSIER, J. P.; LUIZ, M. T. B.; BURIN, V. M. Aromatic profile of Brazilian sparkling wines produced with classical and innovative grape varieties. Food Research International, Holanda, v. 62, p. 965-973, 2014.
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7.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; FALCAO, L. D.; FERREIRA, E. A.; LUIZ, M. T. B. Avaliacao do tempo de meia-vida de antocianinas de uvas cabernet sauvignon em Sorbet. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 22, n. 2, p. 375-386, jul./dez. 2004.
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8.Imagem marcado/desmarcadoFALCAO, L.D.; BARROS, D.M.; GAUCHE, C.; LUIZ, M.T.B. Copigmentacao intra e intermolecular de antocianinas: uma revisao. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, v.21, n.2, p.351-366, jul./dez. 2003.
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9.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V. M.; GOMES, T.; CALIARI, V.; ROSIER, J. P.; LUIZ, M. T. B. Establishment of influence the nitrogen content in musts and volatile profile of white wines associated to chemometric tools. Microchemical Journal, Alemanha, v. 122, p. 20-28, 2015.
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10.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Compostos fenólicos de vinhos elaborados com novas variedades de uvas cultivadas na região de São Joaquim, sul do Brasil Phenolic compounds of wines produced with new varieties of grapes grown in São Joaquim region, southern Brazil. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA. , 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 486
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11.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA-LIMA, N. E.; BURIN, V. M.; CALIARI, V.; LUIZ, M. T. B. Impact of Pressing Conditions on the Phenolic Composition, Radical Scavenging Activity and Glutathione Content of Brazilian Vitis vinifera White Wines and Evolution During Bottle Ageing. Food Bioprocess Technology, New York, p. 37-43, 2016.
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12.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; ROSIER, J. P.; LUIZ, M. T. B.; PANCERI, C. P. Effect of the Traditional, Charmat and Asti method production on the volatile composition of Moscato Giallo sparkling wines. LWT - Food Science and Technology, Reino Unido, v. 61, n. 2, p. 393-400, 2015.
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13.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; MALINOVSKI, L. I.; CALIARI, V.; SILVA, A. L.; LUIZ, M. T. B. Particularities of Syrah wines from different growing regions of Southern Brazil: grapevine phenology and bioactive compounds. Journal Of Food Science and Technology, Holanda, v. 54, n. 6, p. 1414-1424, 2017.
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14.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; BURIN, V. M.; BRIGHENTI, E.; FALCÃO, L. D.; BONIN, V.; LUIZ, M. T. B. Avaliação da maturação de novas cultivares em São Joaquim (SC/Brasil) para elaboração de vinhos finos. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza, Argentina. Anais eletrônicos... Mendoza: INV/CLEIFRA, 2007.
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15.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; GRIS, E. F.; BRIGHENTI, E.; BONIN, V.; ROSIER, J. P.; OGLIARI, P. J.; LUIZ, M. T. B. Evolução da maturação da uva Cabernet Sauvignon (Vitis vinífera) produzida em um vinhedo de São Joaquim (SC). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 18., 2004, Florianópolis, SC. Anais... Florianópolis, SC: SBF, 2004.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  10/09/2014
Data da última atualização:  10/09/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  CALIARI, V.; ROSIER, J. P.; LUIZ, M. T. B.; BURIN, V. M.
Título:  Aromatic profile of Brazilian sparkling wines produced with classical and innovative grape varieties.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food Research International, Holanda, v. 62, p. 965-973, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  TThis study constitutes thefirst characterization of Brazilian sparkling wines in terms of their aromatic compounds. The wines were produced by a traditional method withfive classical varieties recognized for the production of sparkling wines (Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc and Riesling Renano) andfive innovative varieties (Moscato Embrapa, Niagara, Villenave, Goethe and Manzoni Bianco) widely used in Brazil for the production of wine. The objective of this study was to characterize the sparkling wines in relation to their chemical composition and volatile compounds content. Of the phenolic compounds determined, the highest concentration was observed for tyrosol. In relation to volatile compounds, twenty-five compounds were determined. Isoamyl acetate was detected in high concentrations in all of the sparkling wines, particularly Moscato.
Palavras-Chave:  innovative grape varieties; sparkling wines.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede96693 - 1UPCAP - DD
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