BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, B. M.; PENA, L. J.; RIBEIRO, V. C.; NASCIMENTO, W. M.; BRAGA, G. S.; COELHO, B. de A. Estimativa do tempo de morte para instalacao das principais alteracoes post mortem em frangos de corte. Revista Ceres, Vicosa, v. 53, n. 305, p. 19-22, 2006.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, P. T. D.; KOGIKA, M. M.; COELHO, B. M. P.; WIRTHL, V. A. B. F.; MONTEIRO, P. R. G.; HAGIWARA, M. K. Avaliacao dos valores plasmaticos de amonia em caes com insuficiencia renal em sindrome uremica. ARS Veterinaria, Jaboticabal, v. 21, supl., p. 116-120, 2005.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMORESCO, R.; UARROTA, V. G.; NUNES, E. C.; COELHO, B.; AMANTE, E. R.; GERVIN, V. M.; CAMPOS, C. E. M.; ROCHA, M.; MARASCHIN, M. Discrimination of Brazilian Cassava Genotypes (Manihot esculenta Crantz) According to Their Physicochemical Traits and Functional Properties through Bioinformatics Tools. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PRACTICAL APPLICATIONS OF COMPUTATIONAL BIOLOGY BIOINFORMATICS - PACBB, 8., 2014, Switzerland. [Proceedings]... Switzerland: Springer International Publishing, 2014. p. 57-63.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoUARROTA, V. G.; MORESCO, R.; COELHO, B.; NUNES, E. C.; PERUCH, L. A. M.; NEUBERT, E. O.; ROCHA, M.; MARASCHIN, M. Metabolomics combined with chemometric tools (PCA, HCA, PLS-DA and SVM) for screening cassava (Manihot esculenta Crantz) roots during postharvest physiological deterioration. Food Chemistry, Londres, v. 161, p. 67-78, 2014.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, B.; MORESCO, R.; NUNES, E. C.; UARROTA, V. G.; MARASCHIN, M.; NEUBERT, E. O.; PERUCH, L. A. M.; GÓMEZ, C. U. Quantification of flavonoids and carotenoids in cassava flours (Manihot esculenta Crantz) cultivated by family farmers in Santa Catarina, Brazil. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY: "ADDRESSING GLOBAL FOOD SECURITY AND WELLNESS THROUGH FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY", 16., 2012, Foz do Iguaçú, PR. Anais... Foz do Iguaçu: UFoST, 2012.
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6.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, B.; MORESCO, R.; NUNES, E. C.; UARROTA, V. G.; MARASCHIN, M.; NEUBERT, E. O.; PERUCH, L. A. M.; GÓMEZ, C. U. Starch analysis of cassava roots (Manihot esculenta Crantz) cultivated by family farmers of Santa Catarina, Brazil. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY: "ADDRESSING GLOBAL FOOD SECURITY AND WELLNESS THROUGH FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY", 16., 2012, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Foz do Iguaçu: IUFoST, 2012.
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7.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, B.; NAVARRO, M.; NAVARRO, B.; ROCHA, L. F. K.; OLIVEIRA, P. R.; COELHO, D. S.; MORESCO, R.; MARASCHIN, M.; FACCIN, G. L.; TRAMONTE, V. L. C. G.; SILVA, E. L.; NEUBERT, E. O.; PERUCH, L. A. M. Efeito da farinha de mandioca (MANIHOT ESCULENTA CRANTZ) sobre o perfil lipídico e glicêmico em ratos. In: JORNADAS DE JÓVENES INVESTIGADORES DE AUGM, 21., 2013, Corrientes, AR. Anais... Buenos Aires: AUGM, 2013.
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8.Imagem marcado/desmarcadoUARROTA, V. G.; NUNES, E. C.; PERUCH, L. A. M.; NEUBERT, E. O.; COELHO, B.; COELHO, R.; DOMÍNGUEZ, M. G.; SÁNCHEZ, T.; MELÉNDEZ, J. L. L.; DUFOUR, D.; CEBALLOS, H.; LOPEZ-LAVALLE, L. A. B.; HERSHEY, C.; ROCHA, M.; MARASCHIN, M. Toward better understanding of postharvest deterioration: biochemical changes in stored cassava (Manihot esculenta Crantz) roots. Food Science & Nutrition, River Street Hoboken, U.S.A., v. 1, n. , p. 1-14, 2015.
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Epagri-Sede. Para informações adicionais entre em contato com biblio@epagri.sc.gov.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  07/05/2014
Data da última atualização:  07/05/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  UARROTA, V. G.; MORESCO, R.; COELHO, B.; NUNES, E. C.; PERUCH, L. A. M.; NEUBERT, E. O.; ROCHA, M.; MARASCHIN, M.
Título:  Metabolomics combined with chemometric tools (PCA, HCA, PLS-DA and SVM) for screening cassava (Manihot esculenta Crantz) roots during postharvest physiological deterioration.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, Londres, v. 161, p. 67-78, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Cassava roots are an important source of dietary and industrial carbohydrates and suffer markedly from postharvest physiological deterioration (PPD). This paper deals with metabolomics combined with chemometric tools for screening the chemical and enzymatic composition in several genotypes of cassava roots during PPD. Metabolome analyses showed increases in carotenoids, flavonoids, anthocyanins, phenolics, reactive scavenging species, and enzymes (superoxide dismutase family, hydrogen peroxide, and catalase) until 3?5 days postharvest. PPD correlated negatively with phenolics and carotenoids and positively with anthocyanins and flavonoids. Chemometric tools such as principal component analysis, partial least squares discriminant analysis, and support vector machines discriminated well cassava samples and enabled a good prediction of samples. Hierarchical clustering analyses grouped samples according to their levels of PPD and chemical compositions.
Palavras-Chave:  Cassava; Chemometrics; Mandioca; Metabolomics; Postharvest deterioration.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede95882 - 1UPCAP - DD
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