BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoLUYTEN, M. I.; JOUSTRA, G.; BLAAUW, A. H. Botany the results of the temperature-treatment in sumer for the darwin-tulip. Proceedings of the Royal Academy, Amsterdam, v. 29, p. 113-126, 1925.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMENDES, B.M.J. Influencia da temperatura e do tipo de folha na quantificacao de parametros epidemiologicos monociclicos da ferrugem do feijoeiro (Uromyces phaseoli VAR. typica ARTH.). Piracicaba: ESALQ, 1985. 83p. Tese de mestrado
Biblioteca(s): Epagri-Chapecó.
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3.Imagem marcado/desmarcadoEVANS, L. T. The influence of irradience before and after anthesis on grain yild and its componets in microcrops of wheat gown in a constant daylength and temperature regime. Field Crops Research, v. 1, n. 1, p. 5-20, 1978.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoZANON, A.; CARPANEZZI, A. A.; FOWLER, J. A. P. Germinacao em laboratorio e armazenamento de sementes de taruma-branco (Citharexylum myrianthum Cham.). Boletim de Pesquisa Florestal, Colombo, n. 35, p. 75-82, jul./dez. 1997.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, P. B.; COSTA, P. R. P.; LOECK, A. E.; VIANNA, E. S.; SILVEIRA JUNIOR, P. Exigencias termicas de Culex quinquefasciatus (Diptera, Culicidae) em Pelotas, Rio Grande do Sul, Brasil. Iheringia, Serie Zoologia, v. 94, n. 2, p. 177-180, jun. 2004.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoDWYER, L.M.; STEWART, D.W Leaf area development in field-grown maize. Agronomy Journal, v.78, n.2, p.334-43, 1986.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoIVORY, D. A.; WHITEMAN, P. C. Effect of temperature on growth of five subtropical grasses. I. Effect of day and night temperature on growth and morphological development. Australian Journal of Plant Physiology, v. 5, p. 131-148, 1978.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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8.Imagem marcado/desmarcadoSALT, R. W. The survival of in sects at low temperatures. Symp. Soc. Exp. Biol., v. 23, p. 331-350, 1969.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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9.Imagem marcado/desmarcadoDINIZ, G.B.; BERLATO, M.A.; CLARKE, R.T.; FONTANA, D.C. Identificacao de regioes homogeneas de temperaturas maxima e minima do Rio Grande do Sul. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, v.11, n.2, p.303-312, jul./dez. 2003.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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10.Imagem marcado/desmarcadoGARBI, M.; GRIMALDI, M.C.; MARTINEZ, S.B.; CARBONE, A. Influencia de invernaderos sobre la temperatura estival en el cinturon horticola platense. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, v.11, n.1, p.27-31, jan./jun. 2003.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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11.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, H.; CARAMORI, P. H.; LEAL, A. C.; MOREIRA, I. A.; RIBEIRO, A. M. de A.; CARNEIRO FILHO, F. Avaliacao de metodos de protecao contra geadas em cafezais recem implantados. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, v. 10, n. 2, p.259-264, jul./dez. 2002.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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12.Imagem marcado/desmarcadoTECHNICAL CONFERENCE ON AUTOMATIC WEATHER STATIONS, 1966, Geneva, Switzerland. Automatic Weather Stations: proceedings. Geneva: WMO, 1967. 364p. (WMO,200. TP,104. Technical note, 82).
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13.Imagem marcado/desmarcadoCIFFONI, E. M. G.; ROECHSIG, C.; PACHALY, J. G.; MOLENTO, C. F. M. Avaliacao de alguns elementos climaticos n aregiao de Umuarama (Parana, Brasil), no periodo de 1977 a 1997. Arquivos de Ciencias Veterinarias e Zoologia da Unipar, Umuarama, v. 3, n. 2. p. 189-192, ago./dez.. 2000.
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14.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. G. da.; ROCHA, V. S.; CECON, P. R.; PORTUGAL, A. F.; PINA FILHO, O. C. Avaliacao dos caracteres agronomicos de cultivares de sorgo forrageiro sob diferentes condicoes termo-fotoperiodicas. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 4, n. 1, p. 28-44, jan.abr. 2005.
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15.Imagem marcado/desmarcadoTHOMAZELLI, L.F.; GANDIN, C.L.; DAL PIVA, C.A. Avaliacao da qualidade de sementes de cebola armazenadas em condicoes de baixa temperatura. Agropecuaria Catarinense, Florianopolis, v.13,n.3, p.10-11, nov./mar., 2000.
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16.Imagem marcado/desmarcadoMAITANI, T.; SED, T. A case study perature fluctuations within and above a wheat field before and after sunset. Boundary Laver Meteorology, v.35, n.3, p.247-256, 1986.
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17.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A.M.de. S.; PORTO FILHO, F.de Q.; MEDEIROS, J.F.de; COSTA, M.da C. Caracterizacao hidraulica do tupo gotejador hidrodrip II. Revista Brasileira de Engenharia Agricola e Ambiental, v.3, n.2, p.483-486, maio/ago. 1999.
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18.Imagem marcado/desmarcadoDONAZZOLLO, J.; BRACKMANN, A. Efeito do CO2 em atmosfera controlada na qualidade de caqui (Diospyros kaki, L.) cv. Fuyu. Revista Brasileira de Agrociencia, Pelotas, v. 8, n.3, p.241-245, set./dez. 2002.
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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19.Imagem marcado/desmarcadoREUNIAO SOBRE INFLUENCIA DA TEMPERATURA NA BIODIGESTAO ANAEROBICA, 1, 1983, Santa Maria, RS. Coletanea dos trabalhos apresentados... Brasilia: Embrater, 1983. 72p.
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20.Imagem marcado/desmarcadoPRIMAULT, O. D'Une application pratique dos indices bio-meteorologiques. Agr.Meteorol., v.6, n.2, p. 71-96, 1969.
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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  17/03/1999
Data da última atualização:  16/04/2014
Autoria:  WERNER, R. A.
Afiliação:  Acaresc.
Título:  Changes in peach firmness as influenced by temperature.
Ano de publicação:  1977
Fonte/Imprenta:  1977. 42f.
Idioma:  Inglês
Notas:  Dissertação (Master of Science)- School of Rutgers University, New Brunswick, USA, 1977.
Conteúdo:  Post harvest softening in peaches at warm temperatures occurs rapidly (2 to 3 days), and is accompanied by the increase in water-soluble pectin fraction. Soft peaches rehardened when returned to low temperatures. The process occurred in air and also in nitrogen atmosphere. The rehardening in air or in nitrogen was not accompanied by changes in pectic substances. The phenomenon is apparently non-metabolic, and caused by the effect of the temperature on gelling properties of pectin fractions. Rapid temperature changes in the fruit pulp, induced by hydrocooling or warming, led to corresponding rapid rehardening and softening, respectively. Similary decrease in temperature led to the increase in the viscosity of a fruit pectin extract and tissue homogenate while the increase in temperature resulted in a decrease in the viscosity of these solutions. Collectively, the data suggest that the temperature-induced changes in fruit firmness reflect the gelling response of the pectic fraction in tissues.
Palavras-Chave:  CLIMA; PESSEGO; TEMPERATURA.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede11731 - 1UPCTS - --TES 447/941994.447
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