BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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1.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Aromatic profile antioxidant activity and concentration of totral polyphenols in sparkling wines produced with non classical varieties. In: WORD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 16., 2012, Foz do Iguaçu, Paraná. Addressing global food security and wellness through food science and technology: anais... Foz do iguaçu, PR: Faculdade de Engenharia de Alimentos, 2012.
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2.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. NON-TRADITIONAL GRAPE VARIETY FOR ELABORATION OF SPARKLING WINES: PHENOLIC EVOLUTION DURING AGING ON LEES. In: GIESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendoza, Argentina. Annals. França: GIESCO, 2017.
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3.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. POLIFENÓIS E CAPACIDADE ANTIOXIDANTE DE VINHOS TINTOS ELABORADOS COM VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS (Vitis vinifera L.) CULTIVADAS EM REGIÃO DE CLIMA TEMPERADO. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim, SC. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 224 2
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4.Imagem marcado/desmarcadoGAUCHE, C.; TOMAZI, T.; BORDIGNON-LUIZ, M.T. Polimerização das proteínas do leite por transglutaminase: modificação das propriedades funcionais e aplicação em produtos lácteos. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 26, n. 1, p. 111-122, jan./jun. 2008.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. VINHOS ESPUMANTES: MÉTODOS DE ELABORAÇÃO. Evidência, Joaçaba, v. 13, n. 1, p. 65-77, 2013.
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6.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; REVEL, G.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Aroma Impact components of Brazilian Cabernet Sauvignon wines using detection frequency analysis ( CG-olfactometry). Food Chemistry, USA, v. 107, p. 497-505, 2007. ISSN, 10.1016
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7.Imagem marcado/desmarcadoARCARI, S. G.; CHAVES, E. S.; VANDERLINDE, R.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. Brazilian fortified wines: Chemical composition, chromatic properties and antioxidant activity. Food Research International, usa, v. 53, n. 1, p. 164-173, 2013.
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8.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V. M.; COSTA, L. L. F.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Cabernet Sauvignon wines from two different clones, characterization and evolution during bottle ageing. Food Science and Technology, Inglaterra, v. 44, p. 1931-1938, 2011.
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9.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; MALINOVSKI, L. I.; TOALDO, I. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Bioactive profiling of polyphenolics and oenological properties of red wines from Italian grapes (Vitis vinifera L.) cultivated in a selected subtropical region. International Journal of Food Properties, Londres, p. 1-25, 2017.
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10.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; REVEL, G.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. CG-olfatometria: percepción de aromas de impacto en dos vinos cabernet sauvignon sensorialmente diferentes. Revista Enologia, Argentina, v. 5, n. 4, p. 1-8, 2008.
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11.Imagem marcado/desmarcadoPRUDENCIO, E. S.; MAGENIS, R. B.; FALCAO, L. D.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Comportamento do leite de bufala (Bubalus bubalis) desnatado e pasteurizado durante o processo de ultrafiltracao. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 24, n. 1, p. 99-114, jan./jun. 2006.
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12.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, T. M.; RHAINE, N. M.; CALIARI, V.; TOALDO, I.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. COMPOSIÇÃO FÍSICO-QUÍMICA DE UVAS Vitis vinifera E Vitis labrusca AVALIADAS EMPREGANDO A ANÁLISE COMPONENTES PRINCIPAIS. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 223
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13.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, T. M.; PANCERI, C.; MACHADO, B.; BRIGHENTI, A. F.; ESPOSITO, L.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Evaluation of the influence of natural fertilizers in phenolic composition during the maturation of the grape. In: GIESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendoza, Argentina. Annals... Mendoza, Argentina: Giesco, 2017. p. 936-942.
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14.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; PANCERI, C. P.; ARCARI, S. G.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Influência do tempo de envelhecimento sobre borras (sur lie) nas características de espumantes elaborados pelo método tradicional. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 529
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15.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V. M.; GOMES, T. M.; CALIARI, V.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Nitrogen composition of white grape must : evaluation during alcoholic fermentation. In: WORD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 16., 2012, Foz do iguaçu, PR. Adressing global food security and wellness through food science and technology: anais... Foz do iguaçu, PR: Faculdade de Engenharia de Alimentos, 2012.
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16.Imagem marcado/desmarcadoARCARI, S. G.; ROSIER, J. P.; CHAVES, E. S.; VANDERLIND, R.; BORDIGNON-LUIZ, M. Minerals and isotope ratio in brasilian fortified wines and their classification according to provenance. In: WORD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16., 2012, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Foz do Iguacu, PR: Faculdade de Engenharia de Alimentos, 2012.
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17.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; BRIGHENTI, E.; ROSIER, J. P.; UBERTI, A.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Phenology and maturation of cabernet sauvignon grapes from young vineyards at santa catarina state, brazil : a survey of vineyard altitude and mesoclimat influences. In: INTERNATIONAL TERROIR CONGRESS, 7., 2008, Suiça. Proccedings... Suiça: Changins Wadenswill, 2008. p. 4-10.
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18.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; BURIN, V. M.; BRIGHENTI, E.; VIEIRA, H. J.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Phenology and ripening of Vitis vinifera L. grape varieties in São Joaquim, southern Brazil: a new South American wine growing region. Ciencia e investigación agraria, Santiago - Chile, v. 37, n. 2, p. 61-75, 2010.
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19.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA-LIMA, N. E.; BURIN, V. M.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Polyphenols profile and antioxidant activity of Brazilian Chardonnay (V. vinifera) wines elaborated with musts submitted to different pressing conditions. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 481
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20.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; BURIN, V. M.; FALCÃO, L. D.; BRIGHENTI, E.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. MONITORAMENTO DA MATURAÇÃO FENÓLICA DE NOVAS CULTIVARES VINÍFERAS EM SÃO JOAQUIM- SC - BRASIL. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza: INTA, 2007.
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1.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Aromatic profile antioxidant activity and concentration of totral polyphenols in sparkling wines produced with non classical varieties. In: WORD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 16., 2012, Foz do Iguaçu, Paraná. Addressing global food security and wellness through food science and technology: anais... Foz do iguaçu, PR: Faculdade de Engenharia de Alimentos, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
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2.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. NON-TRADITIONAL GRAPE VARIETY FOR ELABORATION OF SPARKLING WINES: PHENOLIC EVOLUTION DURING AGING ON LEES. In: GIESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendoza, Argentina. Annals. França: GIESCO, 2017.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
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3.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. POLIFENÓIS E CAPACIDADE ANTIOXIDANTE DE VINHOS TINTOS ELABORADOS COM VARIEDADES AUTÓCTONES ITALIANAS (Vitis vinifera L.) CULTIVADAS EM REGIÃO DE CLIMA TEMPERADO. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim, SC. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 224 2
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. VINHOS ESPUMANTES: MÉTODOS DE ELABORAÇÃO. Evidência, Joaçaba, v. 13, n. 1, p. 65-77, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - B
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5.Imagem marcado/desmarcadoARCARI, S. G.; CHAVES, E. S.; VANDERLINDE, R.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. Brazilian fortified wines: Chemical composition, chromatic properties and antioxidant activity. Food Research International, usa, v. 53, n. 1, p. 164-173, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
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6.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V. M.; COSTA, L. L. F.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Cabernet Sauvignon wines from two different clones, characterization and evolution during bottle ageing. Food Science and Technology, Inglaterra, v. 44, p. 1931-1938, 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
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7.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; REVEL, G.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Aroma Impact components of Brazilian Cabernet Sauvignon wines using detection frequency analysis ( CG-olfactometry). Food Chemistry, USA, v. 107, p. 497-505, 2007. ISSN, 10.1016
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
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8.Imagem marcado/desmarcadoSARTOR, S.; CALIARI, V.; MALINOVSKI, L. I.; TOALDO, I. M.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Bioactive profiling of polyphenolics and oenological properties of red wines from Italian grapes (Vitis vinifera L.) cultivated in a selected subtropical region. International Journal of Food Properties, Londres, p. 1-25, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
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9.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; BURIN, V. M.; FALCÃO, L. D.; BRIGHENTI, E.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. MONITORAMENTO DA MATURAÇÃO FENÓLICA DE NOVAS CULTIVARES VINÍFERAS EM SÃO JOAQUIM- SC - BRASIL. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza: INTA, 2007.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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10.Imagem marcado/desmarcadoARCARI, S. G.; ROSIER, J. P.; CHAVES, E. S.; VANDERLIND, R.; BORDIGNON-LUIZ, M. Minerals and isotope ratio in brasilian fortified wines and their classification according to provenance. In: WORD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16., 2012, Foz do Iguaçu, PR. Anais... Foz do Iguacu, PR: Faculdade de Engenharia de Alimentos, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
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11.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; BRIGHENTI, E.; ROSIER, J. P.; UBERTI, A.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Phenology and maturation of cabernet sauvignon grapes from young vineyards at santa catarina state, brazil : a survey of vineyard altitude and mesoclimat influences. In: INTERNATIONAL TERROIR CONGRESS, 7., 2008, Suiça. Proccedings... Suiça: Changins Wadenswill, 2008. p. 4-10.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota TécnicaCirculação/Nível: -- - --
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12.Imagem marcado/desmarcadoGRIS, E. F.; BURIN, V. M.; BRIGHENTI, E.; VIEIRA, H. J.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Phenology and ripening of Vitis vinifera L. grape varieties in São Joaquim, southern Brazil: a new South American wine growing region. Ciencia e investigación agraria, Santiago - Chile, v. 37, n. 2, p. 61-75, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
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13.Imagem marcado/desmarcadoBURIN, V. M.; GOMES, T. M.; CALIARI, V.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Nitrogen composition of white grape must : evaluation during alcoholic fermentation. In: WORD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 16., 2012, Foz do iguaçu, PR. Adressing global food security and wellness through food science and technology: anais... Foz do iguaçu, PR: Faculdade de Engenharia de Alimentos, 2012.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
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14.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; REVEL, G.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. CG-olfatometria: percepción de aromas de impacto en dos vinos cabernet sauvignon sensorialmente diferentes. Revista Enologia, Argentina, v. 5, n. 4, p. 1-8, 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
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15.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, T. M.; RHAINE, N. M.; CALIARI, V.; TOALDO, I.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. COMPOSIÇÃO FÍSICO-QUÍMICA DE UVAS Vitis vinifera E Vitis labrusca AVALIADAS EMPREGANDO A ANÁLISE COMPONENTES PRINCIPAIS. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018, São Joaquim. Resumos... Florianópolis: Epagri, 2018. p. 223
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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16.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, T. M.; PANCERI, C.; MACHADO, B.; BRIGHENTI, A. F.; ESPOSITO, L.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Evaluation of the influence of natural fertilizers in phenolic composition during the maturation of the grape. In: GIESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendoza, Argentina. Annals... Mendoza, Argentina: Giesco, 2017. p. 936-942.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
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17.Imagem marcado/desmarcadoCALIARI, V.; PANCERI, C. P.; ARCARI, S. G.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Influência do tempo de envelhecimento sobre borras (sur lie) nas características de espumantes elaborados pelo método tradicional. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 529
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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18.Imagem marcado/desmarcadoFALCÃO, L. D.; KUSKOSKI, E. M.; BURIN, V. M.; ROSIER, J. P.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Scavenging properties and phenolic content of cabernet sauvignon wines. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves, RS. Anais... Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e VInho, 2008. p. 175.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
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19.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA-LIMA, N. E.; BURIN, V. M.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Polyphenols profile and antioxidant activity of Brazilian Chardonnay (V. vinifera) wines elaborated with musts submitted to different pressing conditions. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: Embrapa, 2015. p. 481
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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20.Imagem marcado/desmarcadoROSIER, J. P.; SANTIN, N. C.; CALIARI, V.; BORDIGNON-LUIZ, M. T. Trans-resveratrol em vinhos tintos (cabernet sauvignon) produzidos em Santa Catarina. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10., 2005, Bento Gonçalves, RS. Anais... Bento Gonçalves, RS: Embrapa uva e vinho, 2005. p. 321-321.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
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