BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  21/06/2011
Data da última atualização:  11/07/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  LANNES, S. D.; BARBOSA, I. N.; VALENTIN, J.; CAMPOS, S. C.; FINGER, F. L.
Afiliação:  Epagri
Título:  Morphology and quality of hot peppers capsicum chinense Jarq.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL AND SUBTROPICAL FRUITS, 3., 2004, Fortaleza, CE. PROGRAM AND ABSTRACTS... Holanda: ISHS, 2010. p. 215-218.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Hot peppers C. chinense are grown in several regions of Brazil; however, their potential for paprika production is still undetermined by the food industry. A high content of dry weight, total soluble solids and extractable color are important characteristics for the yield in dry processed products. The goal of this work was to identify accesses of C. chinense, from the Federal University of Viçosa Vegetable Germplasm Bank (BGH), which have the potential for paprika production. Vine ripe fruits were harvested and analyzed for dry weight content, total soluble solids, thickness of pericarp and extractable color. There were significant differences among the accesses for the above characteristics analyzed by Scott Knott test at 5% probability. The percentage of fruit dry weight ranged from 8.5 to 19.2% and total soluble solids from 4.9 to 10.2%. The thickness of the pericarp varied from 1.57 to 2.79 mm and color intensity from 94.3 to 546.5 ASTA units. There was positive correlation between dry weight content and total soluble solids (r = 0.56) and a negative correlation between pericarp thickness and dry weight content (r = -0.66). The genotypes evaluated had high genetic diversity and potential to fulfill the industry requirements.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede80504 - 1UPCSP - --SEP 2475/112011.02475

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1.Imagem marcado/desmarcadoARGENTA, L. C.; FAN, X.; MATTHEIS, J. P.; FINGER, F. L. Activity of antioxidant enzymes and lipid peroxidation in apple fruit treated with high CO2. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 9., 2003, Atibaia. Resumos... SBFV, 2003. p. 334
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoFAYAD, J. A.; FONTES, P. C. R.; CARDOSO, A. A.; FINGER, F. L.; FERREIRA, F. A. Crescimento e producao do tomateiro cultivado sob condicoes de campo e de ambiente protegido. Horticultura Brasileira, Brasília, v.19, n.3, p.365-370, nov. 2001.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoARGENTA, L. C.; MATTHEIS, J. P.; FAN, X.; FINGER, F. L. Production of Volatile Compounds by 'Fuji' Apples Following. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGI VEGETAL, 9., 2003, Atibaia. [Resumos...]. Campinas, SP: R Vieira Gráfica e Editora, 2003. p. 333-333.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoARGENTA, L. C.; MATTHEIS, J. P.; FINGER, F. L.; FAN, X. Production of volatile compounds by 'Fuji' apples in response to high CO2 and low O2. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 9., 2003, Atibaia, SP. Resumos... Campinas, SP: sociedade brasileira de fisiologia vegetal, 2003. p. 333
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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5.Imagem marcado/desmarcadoLANNES, S. D.; BARBOSA, I. N.; VALENTIN, J.; CAMPOS, S. C.; FINGER, F. L. Morphology and quality of hot peppers capsicum chinense Jarq. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL AND SUBTROPICAL FRUITS, 3., 2004, Fortaleza, CE. PROGRAM AND ABSTRACTS... Holanda: ISHS, 2010. p. 215-218.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota TécnicaCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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6.Imagem marcado/desmarcadoFINGER, F. L.; LANNES, S. D.; SCHUELTER, A. R.; DOEGE, J.; COMERLATO, A. P.; GONÇALVES, L. S. A.; FERREIRA, F. R. A.; CLOVIS, L. R.; SCAPIM, C. A. Genetic diversity of Capsicum chinensis Solanaceae accessions based on molecular markers and morphological and agronomic traits. Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, SP, v. 9, n. 3, p. 1852-1864, 2010. ISSN, 16765680
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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7.Imagem marcado/desmarcadoBACKES, F.A.A.L.; BARBOSA, J.G.; CECON, P.R.; GROSSI, J.A.S.; BACKES, R.L.; FINGER, F.L. Cultivo hidropônico de lisianto para flor de corte em sistema de fluxo laminar de nutrientes. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.42, n.11, p.1561-1566, nov. 2007.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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