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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  05/07/2018
Data da última atualização:  05/07/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAÚJO, E. R.; HIGASHIKAWA, F. S.; LIMA, M. F.
Título:  First report of Onion yellow dwarf virus and Allexivirus associated with noble garlic in Itajai Valley, Santa Catarina State, Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 44, n. 2, p. 195-196, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Garlic (Allium sativum L.) is the second most economically important Allium species in Brazil, which produced 130.4 thousand tons in 2016. The state of Santa Catarina (SC) contributed with approximately 20% of this production (4). In the country, planting of noble garlic started in SC in 1970. Nowadays, SC stands out as the second largest national garlic producer, after the state of Minas Gerais (4). Due to vegetative propagation, several virus species, including members of Potyvirus, Potyviridae (Leek yellow stripe virus ? LYSV; Onion yellow dwarf virus ? OYDV), Allexivirus, Alphaflexiviridae (Garlic mite-borne filamentous virus ? GaMbFV; Garlic virus A ? GarV-A; Garlic virus B ? GarV-B; Garlic virus C ? GarV-C; Garlic virus D ? GarV-D) and Carlavirus, Betaflexiviridae (Garlic common latent virus ? GarCLV; Shallot latent virus ? SLV) became a constraint on garlic production worldwide. In general, potyviruses have been most frequently detected (5). Potyviruses and carlaviruses are transmitted to garlic by aphids in a non-persistent manner, while mites transmit allexiviruses (9). However, vegetative propagation is the main mechanism that accounts for virus dissemination in garlic, perpetuating them over generations (7). Despite the relevance of SC to the national garlic production, few studies have dealt with the detection of virus in garlic fields in this state. In 1989, Garlic yellow streak virus (Potyvirus) was identified in 100% garlic seeds collected in SC (8). However, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Allium sativum; virus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede102408 - 1UPCAP - DD

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Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAno
Registros recuperados : 4
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1.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, M. F.; MOREIRA, F. R. B. Uva de mesa: fitossanidade. 2. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa, 2012. 111 p. il. (Frutas do Brasil, 14).
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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2.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, E. R.; HIGASHIKAWA, F. S.; LIMA, M. F. First report of Onion yellow dwarf virus and Allexivirus associated with noble garlic in Itajai Valley, Santa Catarina State, Brazil. Summa Phytopathologica, Botucatu, v. 44, n. 2, p. 195-196, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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3.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, E. R.; RESENDE, R. S.; LIMA, M. F. Primeiro relato de Iris yellow spot orthotospovirus infectando cebola no estado de Santa Catarina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 51., 2019, Recife, PE. Resumos... Brasília: SBF, 2019. p. 575
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, A. S.; BERTONCINI, O.; SILVA, G. O.; NAZARENO, N. R. X.; CASTRO, C. M.; MELO, P. E.; HIRANO, E.; LOPES, C. A.; SIUNAGA, F.; MEDEIROS, C. A. B.; GOMES, C. B.; KROLOW, A. C. R.; TREPTOW, R. O.; DUTRA, L. F.; REISSER JÚNIOR, C.; LIMA, M. F.; SOUZA, Z. da S.; PINHEIRO, J. B. Melhoramento genético de batata: avanços no programa da Embrapa e parceiros. Revista Batata Show, Itapetininga, SP, v. 10, n. 28, p. 14-15, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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Registros recuperados : 4
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