BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

Botão atualizar


Botão atualizar

Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  02/05/2017
Data da última atualização:  02/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; CESCONETO, J. F.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; SILVA, A. L.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P.
Título:  Effect of crop load per leaf area ratio on the quality of 'Merlot' and 'Syrah' grown in high altitude in Santa Catarina, Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 393-398, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The leaf area/yield is a key aspect in all vine management. This ratio, which provides a good measurement of the vine capacity to adequately ripe a crop, is largely a function of the active photosynthetic surface area per plant (m2 plant-1) and the fruit mass (kg plant-1). In high altitude areas of Southern Brazil, where viticulture is showing a great potential for wine production, more information about this kind of parameters is needed. The objective of this study was therefore to evaluate different leaf area/yield ratios on the quality of 'Merlot' and 'Syrah' cultivars. The experiment was done in vineyards of São Joaquim-SC Experimental Station (EPAGRI) (28°16'30?S, 49°56'09?E, altitude 1,400 m, at Santa Catarina State, Brazil. The evaluations took place in 2010/2011 season. 'Syrah' was submitted to four different leaf area/yield ratios: 0.5, 1.0, 1.5 and 2.0 kg of crop m-2 leaf area. 'Merlot' was submitted to three different leaf area/yield ratios: 0.5, 1.0 and 1.5 kg of crop m-2 leaf area. At harvesting time the physical-chemical (total soluble solids, pH and total acidity) and the phenolic components (total polyphenols and anthocyanins) were determined. Plants with the lowest yields, 0.5 kg of crop m-2 leaf area, produced heavier clusters, which suggests a compensatory effect. The results showed that different leaf area/yield ratios did not affect the technological maturity of both cultivars. The lowest yield obtained with 0.5 kg of crop m-2 leaf area ratio resulted in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  cluster thinning; crop load; high altitude regions; Vitis vinifera L.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede101201 - 1UPCAP - DD

Fechar


Botão atualizar


Botão atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAno
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; MEURER, A. Z.; CESCONETO, J. F. R.; BORGHEZAN, M.; BEM, B. P.; BONIN, V.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Fenologia e características físico-químicas da variedade Verdiccthio (VITIS VINÍFERA L.) produzida em regiões de altitude de Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 12., 2011, Fraiburgo,SC. Anais... Caçador, SC: ArtGraf Design & Impressos, 2011. p. 35.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
Visualizar detalhes do registro
2.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; CESCONETO, J. F.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; SILVA, A. L.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. Effect of crop load per leaf area ratio on the quality of 'Merlot' and 'Syrah' grown in high altitude in Santa Catarina, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 393-398, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
Visualizar detalhes do registro
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa Informática Agropecuária
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Informática Agropecuária
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
PABX: (19) 3211-5700 - Fax: (19) 3211-5754
sac@cnptia.embrapa.br

Valid HTML 4.01 Transitional