BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 

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Registro Completo
Biblioteca(s):  Epagri-Sede.
Data corrente:  09/03/2015
Data da última atualização:  09/03/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MALINOVSKI, L.I.; BRIGHENTI, A. F.; SOUZA, E.; VIEIRA, H. J.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L.
Título:  VITICULTURAL CHARACTERIZATION OF ALTITUDE VINEYARDS ? SANTA CATARINA/BRAZIL.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 29., 2014, Brisbane, Australia. Abstracts... Brisbane Australia: ISHS, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the performace of Rebo variety (Vitis vinifera L.) in different altitude vineyards of Santa Catarina State - Brazil in three consecutive cycles (2009/10, 2010/11 and 2011/12). The vineyards were: Campos Novos (973 m); Marari (1,059 m), Água Doce (1,300 m) and São Joaquin (1,400 m). They were planted in 2006 with 1.5 x 3.0m spacing and trained in vertical trellis system. Climatic data were obtained by meteorological stations at each site. Phenological stages were determined during the vegetative cycle. At harvest were evaluated technological maturation and productivity indices. It was observed that average temperatures during ripening in Campos Novos, Marari, Água Doce and São Joaquim were 19.1, 17.6, 17.1 and 15.8°C respectively. São Joaquim and Água Doce stood out for the highest rates of global radiation. The variety Rebo in São Joaquim presented earliest budding and latest harvest (total cycle of 219 days), plant cycle duration decreases as the altitude reduces. Grapes produced in Campos Novos had the best technological maturation indices. The vineyard located in Marari had highest yields. Among the vineyards studied it was found that as the altitude increases the average temperature decreases, the overall radiation increases and acidity levels increases. The results strongly suggest that all vineyards studied have high potential to produce Rebo variety with distinct characteristics.
Palavras-Chave:  climate; Fenologia; global radiation; phenology; Uva.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Epagri-Sede (Epagri-Sede)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
Epagri-Sede98274 - 1UPCPL - DD

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Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAno
Registros recuperados : 39
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21.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, J. N.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; VANDERLINDE, G.; SILVA, A. L. Viticultural performance of Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) cultivated in high altitude regions of Southern Brazil In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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22.Imagem marcado/desmarcadoMALOHLAVA, I. T. C.; SIMON, S.; VANDERLINDE, G.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; MUNHOZ, B.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Ecophysiology of ?Cabernet Sauvignon? and ?Merlot? grown at different altitudes in Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1188, p. 197-204, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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23.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, G. V.; BRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; MEURER, A. Z.; BORGHEZON, M.; SANDER, G. F.; BONIN, V.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Fenologia e características físico-químicas da variedade Rebo (Vitis vinífera L.) produzida em regiões de altitude de Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 12., 2011, Fraiburgo, SC. Anais... Caçador, SC: ArtGraf Design & Impressos, 2011. p. 13.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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24.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; MEURER, A. Z.; CESCONETO, J. F. R.; BORGHEZAN, M.; BEM, B. P.; BONIN, V.; BRIGHENTI, E.; SILVA, A. L. Fenologia e características físico-químicas da variedade Verdiccthio (VITIS VINÍFERA L.) produzida em regiões de altitude de Santa Catarina. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 12., 2011, Fraiburgo,SC. Anais... Caçador, SC: ArtGraf Design & Impressos, 2011. p. 35.
Tipo: Resumo em Anais de CongressoCirculação/Nível: -- - --
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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25.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; CESCONETO, J. F.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; SILVA, A. L.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. Effect of crop load per leaf area ratio on the quality of 'Merlot' and 'Syrah' grown in high altitude in Santa Catarina, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 393-398, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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26.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.; WÜRZ, D. A.; DUARTE, A. E.; BRIGHENTI, E.; MALINOVSKI, L. I.; SILVA, A. L. Effect of Different Rootstocks on Productivity and Quality of ?Cabernet Sauvignon? Grapevine Produced in High Altitude Regions of Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Leuven - Belgica, n. 931, p. 379-384, 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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27.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A.; WÜRZ, D. A.; DUARTE, A. E.; MALINOVSKI, L. I.; SILVA, A. L.; BRIGHENTI, E. Effect of Different Rootstocks on Productivity and Quality of ?Cabernet Sauvignon? Grapevine Produced in High Altitude Regions of Santa Catarina State, Brazil. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 28., 2010, Lisboa, Portugal. Abstracts... Lisboa: ISHS, 2010. p. 721-722.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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28.Imagem marcado/desmarcadoBELANI, H. G.; FELDBERG, N. P.; BRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, E.; BONIN, V.; MARIO, A. J.; SILVA, A. L. Desempenho agronômico da variedade Prosecco (Vitis vinifera L.) no ciclo 2010/11 em diferentes regiões de altitude do Estado de Santa Catarina, Brasil. In: 13° CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago. Chile. Anais... Santiago, Chile: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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29.Imagem marcado/desmarcadoVANDERLINDE, G.; SIMON, S.; MALINOVSKI, L. I.; SPINELLI, F. R.; VANDERLINDE, R.; BRIGHENTI, A. F.; VIEIRA, H. J.; SILVA, A. L. Composição química das uvas Cabernet Sauvignon e Merlot sob cobertura plástica em Santa Catarina. Revista Brasileira de Viticultura e Enologia, Caxias do Sul, n. 8, p. 34-42, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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30.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; CIPRIANI, R.; MALINOVSKI, L. I.; BORGHEZAN, M.; BEM, B. P.; SILVA, T. C.; BRIGHENTI, E.; BONIN, V.; SILVA, A. L. Caracterização Vitícola de 12 Variedades Italianas (Vitis vinifera L.): no município de São Joaquim ? SC, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 13., 2011, Santiago, Chile. Analles... Santiago, Chile: Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos Enólogos de Chile, 2011.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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31.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, T. C.; VOLTOLINI, J. A.; BORGHEZAN, M.; SILVA, A. L.; STEFANINI, M.; PORRO, D. Leaf area and leaves gas exchange of 'Sangiovese' grapevine produced in high altitude regions of Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Bélgica, n. 1157, p. 231-238, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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32.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; ALMADA, P. C. P. A.; PANDOLFO, C.; MISZINSKI, J.; CAMPOS, C. G. C.; SILVA, A. L.; VIEIRA, H. J. Monitoramento e difusão de variáveis ambientais e índices bioclimáticos para a viticultura catarinense. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO VITICULTURA E ENOLOGIA, 15., 2015, Bento Gonçalves, RS. Resumos... Bento Gonçalves, RS: EMBRAPA, 2015. p. 142
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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33.Imagem marcado/desmarcadoALLEBRANDT, R.; BEM, B. P.; MARCON FILHO, J. L.; MACEDO, T. A.; MAGRO, M.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; RUFATO, L. Phenology of Merlot grapevine grafted to three rootstocks and grown in different ranges of altitudes in Santa Catarina State, Brazil In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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34.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, A. F.; BORGHEZAN, M.; GUERRA, M. P.; SILVA, A. L.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; VIEIRA, H. J. Viticultural performance of Italian grapevines in high altitude regions of Santa Catarina State, Brazil. Acta Horticulturae, Wageningen, v. 1115, n. 1, p. 203-210, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - B
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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35.Imagem marcado/desmarcadoBRIGHENTI, A. F.; BRIGHENTI, E.; MALINOVSKI, L. I.; VANDERLINDE, G.; SIMON, S.; MUNHOZ, B.; SILVA, A. L.; PORRO, D.; STEFANINI, M. VITICULTURAL PERFORMANCE OF ITALIAN INDIGENOUS VARIETIES IN HIGH ALTITUDE REGIONS OF SOUTHERN BRAZIL In: WORLD CONGRESS OF VINE & WINE, 37.., 2014, Mendoza, Argentina. Anais... Mendoza, Argentina: OIV, 2014. (Resumos de poster)
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
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36.Imagem marcado/desmarcadoMALINOVSKI, L. I.; BRIGHENTI, A. F.; SIMON, S.; FERNANDES, G. V.; BORGHEZAN, M.; VIEIRA, H. J.; PORRO, D.; STEFANINI, M.; SILVA, A. L. VITICULTURAL PERFORMANCE OF ITALIAN VARIETIES IN HIGH ALTITUDE REGIONS OF SANTA CATARINA STATE/ BRAZIL. In: INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS, 29., 2014, Brisbane, Australia. Abstracts... Brisbane, Australia: ISHS, 2014.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
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37.Imagem marcado/desmarcadoMUNIZ, J. N.; SIMON, S.; BRIGHENTI, A. F.; MALINOVSKI, L. I.; PANCERI, C. P.; VANDERLINDE, G.; WELTER, J.; ZOTTO, D. D.; SILVA, A. L. Viticultural Performance of Merlot and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L.) Cultivated in High Altitude Regions of Southern Brazil. Journal of Life Sciences, Estados Unidos, v. 9, p. 399-410, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - C
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38.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA, H. J.; RICCE, W. S.; CAMPOS, C. G. C.; BLAINSKI, É.; VIEIRA, V. F.; BENEZ, M. C.; BACIC, I. L. Z.; SILVA, E.; ALMADA, P. C. P. A.; LIVRAMENTO, G.; MALINOVSKI, L. I. Caracterização edafoclimática e delimitação da área geográfica da Indicação Geográfica - Bana da Região de Corupá. In: SEBRAE. Banana da Região de Corupá - Dossiê Técnico-Cientifico. Sebrae. ed. Florianópolis, 2016. p. 11-61.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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39.Imagem marcado/desmarcadoPORRO, D.; STEFANINI, M.; CALIARI, V.; SOUZA, A. L. K.; PALLADINI, L. A.; BRIGHENTI, E.; SOUZA, E. L.; BRIGHENTI, A. F.; SILVA, A. L.; VOLTOLINI, J. A.; FELDBERG, N.; MALINOVSKI, L. I.; BORGUEZAN, M.; MUNIZ, J. N.; CIPRIANI, R. Tecnologias para o desenvolvimento da vitivinicultura catarinense: Relatório de atividades. Florianópolis: Epagri, 2016. 148 p.
Tipo: Organização/Edição de Livros
Biblioteca(s): Epagri-Sede.
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